Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Porturile poloneze, creștere de două cifre a traficului de containere

În ciuda pertubărilor care au afectat lanțurile de aprovizionare din Polonia, porturile poloneze au înregistrat o creștere remarcabilă a volumului de containere în 2021.

Cel mai mult a câștigat principalul port – Gdansk, care a manipulat anul trecut 2,12 milioane TEU, ceea ce se traduce printr-o creștere de 10,1% față de 2020, în timp ce portul Gdynia a raportat un transport de containere de 986.000 TEU, reflectând o creștere de 8,9% comparativ cu 2020.

Cu un total de 53,2 milioane de tone de mărfuri în 2021, Portul Gdańsk devine portul cu cea mai rapidă creștere din Europa în ultimul deceniu, având o rată de creștere de 110%.

Între timp, conexiunile cu hinterland, care anterior erau dominate de camioane, urmează să se schimbe în favoarea transportului intermodal, deoarece guvernul polonez dorește o infrastructură feroviară majoră în porturi. Accesul la terminalul de containere din Gdansk a fost îmbunătățit și un terminal feroviar a fost extins, în timp ce gara Gdynia-Port a fost modernizată, sporind performanța căii ferate.

Articole similare

Ad