Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk nu mai acceptă rezervări pe containere frigorifice pentru Sankt Petersburg și Kaliningrad

După ce în urmă cu două zile a decis să oprească temporar toate transporturile de containere către şi dinspre Rusia, Maersk anunță acum că oprește temporar acceptarea tuturor noilor rezervări pentru containere frigorifice (refrigerate și congelate) către și de la Sankt Petersburg și Kaliningrad. Hub-urile de la Novorossiysk și Orientul Îndepărtat din Rusia rămân deschise în acest moment.

„Ieri am comunicat că până la noi decizii vom suspenda noile rezervări către/dinspre Rusia și că scutite de această suspendare sunt produsele alimentare, materialele medicale și umanitare. Cu toate acestea, având în vedere incertitudinile legate de aplicarea sancțiunilor, observăm întârzieri semnificative în hub-urile europene pentru mărfurile către Rusia. Pentru că stabilitatea operațiunilor noastre și a încărcăturilor clienților noștri este critică, regretăm că acum trebuie să oprim temporar acceptarea tuturor noilor rezervări frigorifice (refrigerate și congelate) către/de la la Sankt Petersburg și Kaliningrad“, arată Maersk în nota de informare către clienții săi.

Pentru a face față în continuare congestiei din porturile europene, armatorul a decis să rețină temporar echipamentele pentru rezervările confirmate și să oprească toate containerele pline care urmau să ajungă în Rusia la primul port de încărcare sau în portul de transbordare.

„Am anunțat diferite pachete de ajutor de care pot folosi clienții afectați de criză. Printre opțiuni se numără serviciile gratuite de schimbare a destinației (COD) și fără taxe de anulare pentru rezervările către și dinspre Ucraina și Rusia. (…) Am dori în continuare să evidențiem faptul că pentru mărfurile care se îndreaptă spre Rusia și Ucraina, pe care în prezent nu le putem livra din cauza diferitelor restricții, nu vom percepe taxe de stocare în hub. Odată cu evoluția situației cu porturile din Europa, produsele Flex Hub Lite sunt suspendate temporar pentru noi cereri pentru hub-uri europene.“, se mai arată în nota de informare.

Articole similare

Ad