Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere cu 37% a pietei de vehicule comerciale in primul trimestru

Conform unui studiu Autovit.ro, in primul trimestru al acestui an, piata de vehicule comerciale din Romania a crescut cu 37% fata de aceeasi perioada a lui 2013. Din aceasta categorie, segmentul vehiculelor de peste 3,5 tone a avansat cu 120%, la cele de sub 3,5 tone avansul a fost de 12%, iar in cazul autobuzelor, cresterea a fost de 1%.
Cu privire la inmatricularile de vehicule comerciale second-hand aduse din import, acestea au fost in mod constant peste cele de vehicule noi, in unele luni fiind si cu 300% mai numeroase.
 

„Usoara crestere inregistrata in primul trimestru la nivel macroeconomic se reflecta intr-un mod pozitiv asupra cererii pentru vehicule comerciale, prin natura lor destinate activitatilor economice. Astfel, ne asteptam ca, in 2014, numarul total de vehicule comerciale vandute sa depaseasca 14.500 de unitati, adica sa inregistreze cea mai mare valoare dupa 2010. Totusi trebuie sa avem in vedere ca preturile utilitarelor noi sunt inca mari pentru o buna parte dintre firmele mici, dar si pentru micii fermieri care sunt in etapa de trecere de la vechile Dacii-Papuc la utilitare usoare cu preturi relativ mici. Drept dovada, pe Autovit.ro, 31% dintre anunturile postate sunt pentru mijloace de transport comerciale la mana a doua cu valoare pana in 5.000 euro” spune Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro.
In Romania, Dacia Dokker, model produs in Maroc, a fost cea mai vanduta utilitara in anul 2013, cu aproape 2.000 de unitati, Ford Transit si Citroen Jumper au trecut de 500 de unitati, iar top cinci a fost completat de Renault Master si Mercedes-Benz Sprinter. Printre modelele cu volume importante se mai numara Peugeot Boxer, Fiat Ducato si Iveco Daily.
Pe Autovit.ro sunt in mod constant peste 3.000 de anunturi la categoria Utilitare-Camioane, cea mai consistenta subcategorie fiind cea de vehicule comerciale, urmata de cea de camioane. O pondere mai mica o au autobuzele, semiremorcile si remorcile, autospecialele si vehiculele de camping.
Cele mai multe anunturi de vehicule comerciale de pe platforma Autovit.ro, in procent de 64%, au pretul pana in 10.000 euro, urmate de un procent de 31% din postari care au pretul pana in 5.000 euro, iar 25% dintre vehicule pot fi cumparate cu sume cuprinse intre 10.000 si 25.000 euro.

Articole similare

Ad