Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aplicația Trucks’nB este aplicația AirBnB a parcărilor sigure pentru camioane

În 2015 Thierry Vanlembrouck a creat DK Trucks Park, în apropiere de marele port maritim din Dunkerque: o parcare securizată cu servicii precum dușuri și toalete curate, o spălătorie, o sală de odihnă dotată cu aparate de vending, televizoare și fotbal de masă, precum și o sală de sport. La început, parcarea avea o capacitate de 170 de locuri. În prezent, are 590 de locuri, deoarece cererea este mare.

Fiincă găsirea unui loc de parcare pentru o noapte este întotdeauna o adevărată provocare pentru șoferii de camioane, antreprenorul a dezvoltat aplicația Trucks’nB (care poate fi descărcată din Google Play și Apple Store). Acesta le permite șoferilor de camioane să rezerve un loc de parcare securizat în apropierea drumurilor principale, cu acces la dușuri, toalete și alte servicii disponibile în funcție de locurile de recepție, care nu sunt parcări, ci locuri în cadrul companiilor situate la periferia drumurilor principale.

În prezent, Trucks’nB are 43 de locații partenere și își propune să aibă aproape 110 locații operaționale în Franța până la sfârșitul anului 2022 și 2.500 de locații în întreaga Europa până în 2025. Pentru a realiza acest lucru, proprietarii de spații neutilizate (transportatori, logisticieni, distribuitori, proprietari de terenuri sau administratori de companii) vor putea de acum înainte să valorifice la maximum spațiul disponibil, închiriindu-l pe Trucks’nB.

Rezervarea nu este, însă, gratuită. Pentru șoferi, costul este de 24 de euro fără TVA pentru pauzele regulamentare de 9 până la 12 ore, indiferent de serviciul oferit (care include cel puțin o toaletă și un duș). Din cei 24 de euro (fără TVA) plătiți de șofer (și, prin urmare, de societatea de transport), Trucks’nB plătește aproximativ 20 de euro partenerilor săi. Restul de 4 euro se utilizează pentru plata mijloacelor de plată (taxe de autostradă, C2A etc), a comisioanelor bancare și a structurii sale.

Șoferii nu trebuie decât să își indice numărul de înmatriculare în aplicația Trucks’nB și să aleagă dintre numeroasele mijloace de plată puse la dispoziție de compania de transport (card de benzină C2A, Eurowag, card Axxès, Télépass, card bancar etc).

Articole similare

Ad