Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie investește în parcări mai bune și mai sigure pentru șoferii de camioane

Agenția Națională pentru Autostrăzi din Marea Britanie va primi o finanțare de 20 de milioane de lire sterline pentru a îmbunătăți spațiile de parcare destinate șoferilor de camion, în speranța combaterii lipsei de conducători auto profesioniști.

Potrivit Departamentul britanic pentru Transport (DfT), finanțarea  va include o mai bună securitate a parcărilor, a spațiilor de luat masa și a celor sanitare, precum și creșterea numărului de locuri de parcare. Printre alte măsuri deja adoptate de DfT pentru sprijinirea industriei de transport se numără creșterea cu 90%, față de nivelul pre-pandemic, a numărul de teste de conducere pentru vehicule grele, prin măsuri care includ ore suplimentare și alocarea de angajați suplimentari pentru testare, dar și alocarea a 34 de milioane de lire sterline pentru training-urile a peste 11.000 de persoane, care s-au specializat în a deveni șoferi de camioane în Marea Britanie. În plus, autoritățile au prioritizat procesarea permiselor de conducere provizorii pentru șoferii de camioane.

Potrivit datelor Departamentului pentru Transport, au fost derulate 27.144 de teste de conducere pentru șoferii de camioane în perioada octombrie – decembrie 2021, în condițiile în care, în intervalul similar din 2019, fost efectuate 17.685 de teste.

Articole similare

Ad