Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliția belgiană confiscă camioane bulgărești pentru dumping social

Pe 24 aprilie, poliția a efectuat un control la “baza de servicii” din Tessenderlo a companiei bulgare de transport rutier de mărfuri Kumas Trans, la sesizarea sindicatului belgian Btb-Abvvv, care a fost contactat de unul dintre șoferii bulgari. Autoritățile au interogat 35 de șoferi, toți de naționalitate bulgară, după care aceștia au fost apoi cazați într-un hotel.

„Șoferii sunt disperați, pentru că nu au bani și nici vehicule pentru a se întoarce în Bulgaria”, a declarat Frank Moreels, președintele sindicatului șoferilor din Belgia, adăugând că aceștia urmau să își ridice bunurile din camioanele lor luni după ce autoritățile belgiene au confiscat toate camioanele companiei.

Sindicatul a adunat poveștile șoferilor, care au declarat că au sosit în Belgia cu camionul sau cu mașina proprie pentru a conduce după instrucțiuni primite din Belgia și că firma lor are un birou oficial în Bulgaria. În plus, nemulțumirea acestora era că nu și-au primit salariile de 2 luni.

Moreels a declarat că va acorda asistență șoferilor, îi va ajuta să își găsească un nou loc de muncă sau îi va repatria: “Vom lua legătura cu colegii noștri de la sindicatul bulgar de transport și cu Federația Europeană de Transport ETF. În plus, vom sesiza Asociaţia Europeană a Muncii (ELA). Acesta din urmă poate activa autoritățile bulgare pentru a investiga firma-căsuţă poştală în Bulgaria, iar Btb-Abvvv va urmări această chestiune împreună cu sindicatele bulgare.”

Articole similare

Ad