Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A început MAN E-Bus Tour: 8 ţări, 10 zile, 2.500 km „electrici” prin Europa

Turneul MAN Electrifying Europe a început la München, Germania, pe 29 aprilie. Zece zile mai târziu, se va încheia la Limerick, în Irlanda, unde MAN Lion’s City 12 E va concura la „International Bus Euro Test 2022”. În călătoria sa, autobuzul electric MAN va străbate orașe, zone rurale și munți – pe traseul München, Innsbruck, St. Moritz, Vaduz, Zurich, Strasbourg, Luxemburg, Bruxelles, Rouen și Cherbourg până la Limerick – demonstrând cum mobilitatea electrică funcționează deja pe drumurile europene într-un mod adecvat, pentru utilizarea de zi cu zi. „Vrem să arătăm că este deja posibil să operăm un transport cu zero emisii în toată Europa”, spune Rudi Kuchta, șeful Business Unit Bus MAN Truck & Bus.

Producătorul german vrea, de asemenea, să trimită un semnal pentru o Europă pașnică. De aceea, autobuzul a fost marcat cu elemente de design albastru și galben, făcând referire la culorile drapelului Ucrainei. De altfel, angajamentul angajaților MAN faţă de cauza refugiaţilor este mare. De la izbucnirea războiului, ei i-au ajutat pe cei afectați într-o varietate de moduri: de exemplu, au donat 100.000 de euro, au colectat ajutoare, au organizat transporturi și au oferit asistență directă refugiaților.

Traseul „Electrifying Europe Tour” poate fi următir pe https://go.man/roadtrip. În fiecare zi, de la ora 11 a.m., există rapoarte de călătorie actualizate, imagini și videoclipuri. Pe reţelele sociale,  călătoria prin Europa poate fi găsită sub denumirea #ElectrifyingEurope.

Producția de serie a MAN Lion’s City E, de 12 m lungime, a început în octombrie 2020, la uzina poloneză MAN din Starachowice, în timp ce versiunea articulată a intrat în producția de serie în aprilie 2021. Propulsia este realizată de către motor central amplasat pe puntea spate a autobuzului electric, respectiv de către două motoare centrale pe axa a doua și a treia în cazul modelului articulat. Energia pentru grupul motopropulsor provine de la bateriile montate pe plafon. Autobuzele electrice oferă o autonomie de până la 350 de kilometri în condiții favorabile, pe toată durata de viață a bateriilor.

Articole similare

Ad