Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șofer polonez condamnat pentru transportarea a 55 kg de stupefiante în Franța

Vameșii francezi au confiscat 55 kg de plante de canabis, pe 21 aprilie, dintr-o semiremorcă pe A9, în apropiere de Marguerittes, relatează Le Midi Libre. Șoferul polonez al camionului, în vârstă de 54 de ani, încărcase 3 paleți de lemn în suburbiile Barcelonei și se întorcea astfel în estul Franței aproape gol. În unul dintre paleți erau ascunse pungi termosigilate care conțineau stupefiantele.

Deși susține că nu a avut nicio legătură cu acest caz, polonezul a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, a primit o amendă vamală de peste 96.000 de euro, iar remorca a fost confiscată. Faptul că vameșii nu au folosit nici măcar serviciile unui câine de urmărire este un indiciu clar, potrivit avocatului său, că a fost denunțat și că acest lucru a permis trecerea unei alte încărcături. Și astfel, șoferul a fost folosit ca momeală, pentru a distrage atenția.

Cu toate acestea, magistratul instanței a reamintit 2 elemente de acuzare: pe de o parte, șoferul camionului era în posesia a 4 telefoane, iar pe de altă parte, îi era imposibil să nu vadă cantitatea de iarbă de canabis depozitată în semiremorcă.

Articole similare

Ad