Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: 500 de milioane de euro pentru sprijinirea companiilor de transport în lupta cu scumpirile

Italia a decis sprijinirea firmelor de transport prin acordarea unei compensaţii (sub formă de credit fiscal) de 25%, calculată la achizițiile de motorină din primul trimestru al 2022, ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii ministerului de transport din această ţară şi asociaţiile patronale.

Suma pusă la bătaie de autorităţile italiene se ridică la 500 de milioane de euro şi provine din Fondul de Transport Rutier. De aceşti bani vor putea beneficia doar companiile care operează flote cu vehicule de peste 7,5 t, care se încadrează în clasa de poluare Euro V și Euro VI. În practică, este vorba despre aceleaşi firme care au deja dreptul la rambursarea „înghețată” a accizelor.

Compensaţia, care se ridică la 25% din achiziţia de motorină din primele 3 luni ale anului, se traduce practic într-un sprijin de 30 cenţi/litru, plus că suma acordată nu va fi considerată un venit pentru care să plătească impozite ulterior.

Pe lângă măsura compensării parţiale a preţului la motorină, firmele de transport din Italia pot beneficia de stimulente pentru investițiile făcute în 2019 şi 2020, de credite fiscale pentru achiziţia de gaz natural lichefiat şi AdBlue, dar şi compensări parţiale pentru taxele de autostradă.

Articole similare

Ad