Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou concept de operare la distanta a semiremorcilor basculabile Schmitz

Operarea cu ajutorul telecomenzii a numeroaselor functiuni ale unei semiremorci basculabile via unui dispozitiv mobil (ca smartphone sau tableta PC) creste siguranta lucrului pe vehicul, aducand in acelasi timp si o crestere semnificativa a sigurantei soferului in timpul lucrului. Aceasta simplifica multe sarcini cu care se confrunta vehiculul si care implica efort fizic pentru sofer, facand procesul mai convenabil si confortabil pentru acesta.
 

Functiunile sunt controlate utilizand o aplicatie instalata pe un smartphone sau o tableta PC. Dispozitivul mobil face conexiunea cu sistemul LAN al vehiculului si serveste ca o telecomanda si instrument de afisaj, nefiind necesara instalarea vreunui echipament aditional pe unitatea tractoare. Ca atare, acesta le ofera transportatorilor flexibilitate maxima atunci cand combina unitatile tractoare si remorcile din cadrul flotei, in vreme ce operarea cu telecomanda previne accidentele de munca. De asemenea, sistemul aduce economii de timp de circa 10-15 minute datorita actionarii electro-pneumatice a inchiderii cu prelata, de exemplu.
Soferul poate controla functiunile din cabina sau din orice pozitie din preajma vehiculului (poate deschide sau inchide prelata pe role peste bena, poate opera liftul hidraulic din spate, s.a.). In plus, aplicatia permite dispozitivului mobil sa afiseze greutatea incarcarii, presiunea anvelopelor sau inaltimea totala a vehiculului cand bena este basculata, informatii ce pot fi transferate cu usurinta catre un sistem telematic.

Articole similare

Ad