Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Explozia de pe nava de containere Msc rănește 3 marinari

Un alt incendiu a izbucnit pe o navă de containere, care, însă, nu a pornit de la un container, ci din sala motoarelor. Acestea sunt cel puțin primele rapoarte de pe MSC Rachele, care afirmă că flăcările au fost declanșate de o explozie care a rănit 3 marinari. Doi dintre ei ar fi în stare gravă și au fost salvați de nava militară franceză Tonnerre, care se afla în zonă, iar apoi au fost transportați cu un elicopter la spitalul militar din Toulon din cauza arsurilor.

Primul raport al incidentului a fost transmis la ora 09:00, pe 21 iunie, la centrul de operațiuni SAR din Toulon, în timp ce nava de containere se deplasa la 20 de mile la sud de Capul Cepet, pe ruta dintre Napoli, de unde plecase, și Fos Sur Mer (Marsilia), unde se îndrepta, ca parte a unei rotații care a început la Houston, Texas.

Potrivit agenției de presă AFP, explozia s-a produs la carterul motorului, lăsând nava fără forță motrice. MSC a închiriat apoi un remorcher pentru a duce Rachel la Marsilia, unde a ajuns în dimineața zilei de 22 iunie, cu 24 de ore întârziere. Nava are o capacitate de 7.747 TEU și arborează pavilionul panamez.

Articole similare

Ad