Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amendă de 2 milioane de euro pentru Credit Suisse

Potrivit publicației elvețiene Le Nouvelliste, Tribunalul penal federal din Germania a impus luni o amendă de 2 milioane de franci elvețieni companiei Credit Suisse într-un caz de spălare de bani din Bulgaria. Unul dintre inculpați a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare parțială. Ceilalți 3 inculpați au primit pedepse cu suspendare.

Banca a fost condamnată pentru încălcarea responsabilității corporative în legătură cu infracțiunea de spălare de bani în formă agravată. Curtea de Cazuri Penale a acuzat banca de eșecuri în monitorizarea relațiilor bancare cu mafia bulgară și în supravegherea normelor de combatere a spălării banilor în perioada iulie 2007 – decembrie 2008. Faptele anterioare datei de 27 iunie 2007 sunt prescrise.

Slăbiciunile Credit Suisse au permis organizației criminale să evacueze o parte din fondurile depuse. Instanța penală a dispus confiscarea a 12 milioane de franci elvețieni depozitați în conturi legate de această organizație. În plus, banca va trebui să plătească o creanță compensatorie de 19 milioane de franci pentru sumele care nu au putut fi puse sub sechestru din cauza eșecurilor sale.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea Federală.

Articole similare

Ad