Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

400 de controlori mobilizați în Noua Aquitania în 47 de puncte din regiune la finalul lui iunie

Chiar înainte de afluxul de vizitatori de vară pe drumurile din Noua Aquitania, autoritățile franceze au organizat nu mai puțin de 47 de controale ale camioanelor în același timp în întreaga regiune. Această operațiune a mobilizat 400 de controlori (polițiști, CRS, jandarmi, vameși și personal DREAL).

Aceasta a fost motivată de tranzitul foarte mare de vehicule grele de marfă pe această rută sud-nord europeană, în principal pe autostrăzile A10 și A63, dar și pe rețeaua de drumuri naționale, precum și de faptul că accidentele în care sunt implicate camioane sunt, în mod evident, mai grave.

În Charente, în special, potrivit postului TV France 3, senatorul socialist Nicole Bonnefoy se luptă de ani de zile pentru a restricționa accesul camioanelor grele pe N10, care traversează departamentul său. Ea denunță faptul că transportatorii folosesc drumul național cu unicul scop de a evita taxele de drum. Un studiu realizat de Dreal în 2020 confirmă faptul că jumătate sau chiar mai mult de jumătate din vehiculele grele de marfă care circulă în regiune sunt pur și simplu în trecere.

Articole similare

Ad