Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Zvonuri că se scumpesc taxele de autostradă din iulie

Creșterile de prețuri legate de transportul rutier, de la autoturisme la camioane, au devenit un ritual estival, iar anul 2022 nu face excepție. Toți combustibilii se scumpesc continuu de luni de zile și nu se întrevede un sfârșit, întrucât petrolul a depășit pragul de 110 dolari pe baril, în timp ce se vorbește din ce în ce mai mult despre o iminentă suspendare a livrărilor de gaz rusesc, ceea ce reprezintă o necunoscută pentru economie după sărbători.

Ansa relatează că, reprezentantul Ministerului Infrastructurii a declarat cu ocazia unui eveniment în Toscana că concesionarii de lucrări de autostradă discută cu ministerul  o majorare de 1,5%, din cauza creșterii prețului materiilor prime și al energiei. „Vorbim de fapt despre foarte puțin”, susțin autoritățile, însă asociațiile de transportatori subliniază că asta e valabil pentru cei care folosesc autostrada ocazional, dar pentru o companie de transport poate însemna o creștere a costurilor de mii de euro pe an.

Tot în ceea ce privește autostrăzile, pe 28 iunie, Ministerul Infrastructurii din Italia a anunțat un acord cu operatorii de autostrăzi pentru a reduce cu până la 80% lucrările de întreținere programate inițial între 1 iulie și 15 septembrie, pentru a permite utilizarea întregului carosabil, având în vedere traficul crescut cauzat de vacanța de vară. Planul prevede, de asemenea, o creștere a personalului de salvare și a canalelor de informare în trafic.

Articole similare

Ad