Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VanContact Ultra: Noua anvelopă de vară robustă pentru camionete, cu performanțe kilometrice ridicate

Continental produce în acest an noua anvelopă pentru camionete în 20 de versiuni pentru jante cu diametrul cuprins între 15 și 17 inch și cu capacități de încărcare de până la 1.450 kg (indice de încărcare 121), vitezele nominale ajung până la 210 km/h. Producția primelor dimensiuni VanContact Ultra a început în martie 2022.

Cerere enormă

De ani de zile, numărul transporturilor cu vanuri a crescut, în special în mediul urban; experții se așteaptă la o creștere anuală de 7% a așa-numitelor livrări „door-to-door” până în 2025 (potrivit BPEK, Bundesverband Paket- und Expresslogistik e.V., referinta iunie 2021). În mod similar, vânzările de vehicule de transport și de anvelope sunt în creștere.

Între 2014 și 2019, vânzările de vehicule din acest segment au crescut cu 40%, potrivit asociației producătorilor europeni de automobile, ACEA; numai în primele 5 luni ale anului trecut, cererea de anvelope pentru furgonete a crescut cu 20% față de anul precedent, potrivit platformei de distribuție Alzura Tyre 24.

Accent pe durabilitate

În dezvoltarea anvelopelor, accentul a fost pus nu numai pe siguranță, ci și pe durabilitate. Continental folosește cea mai recentă generație de polimeri funcționalizați în compoziție pentru a combina un kilometraj ridicat, cea mai mică rezistență la rulare posibilă și robustețe.

Kilometrajul ridicat este, de asemenea, susținut de designul benzii de rulare cu umărul exterior închis, care permite, de asemenea, un nivel deosebit de scăzut de zgomot al anvelopei și al drumului. Continental își va expune la IAA noua gamă de anvelope.

Articole similare

Ad