Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Personalul de la sol al aeroportului din Stuttgart va beneficia de creştere salarială

Cei aproximativ 300 de angajați care lucrează pentru Aeroportul Stuttgart în domeniul serviciilor de handling la sol vor primi o creștere salarială de peste 18% în două etape: la 1 august 2022 și 1 ianuarie 2023. Anunțul a fost făcut de uniunea Verdi Baden-Württemberg după negocierile cu SGS (Stuttgart Ground Services).

Asta înseamnă că există contracte valabile încheiate pentru toate serviciile de handling la sol din aeroport pentru acest an, iar grevele de avertisment nu vor mai avea loc. Lufthansa însăși are doar puțin mai mult de zece angajați în zona de marfă a aeroportului din Stuttgart, după cum a informat Verdi. De aceea, greva de avertizare la nivel național de miercuri, 27 iulie, a avut doar un impact indirect asupra traficului aerian.

Contractul colectiv agreat este valabil până la sfârșitul lui iunie 2023.

„Negocierile au fost posibile deoarece angajatorul de aici, din Stuttgart, sub impresia grevei de avertisment de la Lufthansa, a înțeles cum ar trebui să arate un acord salarial în 2022 la un aeroport:

creșteri salariale care să compenseze în mod real și complet inflația și chiar suplimentar”, a declarat Jan Bleckert, negociator Verdi pentru Stuttgart.

Acordul prevede că salariile vor crește cu 8% de la 1 august, dar cu cel puțin un euro pe oră. După cinci luni, a doua etapă va urma pe 1 ianuarie 2023, cu zece procente. Există și o plată unică înainte de Crăciun de 50 de euro. Contractul colectiv are o durată de unsprezece luni până la 30 iunie 2023.

Articole similare

Ad