Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla va livra primele camioane electrice până la sfârșitul anului

E-Truck-ul Tesla Semi va sosi în sfârșit la sfârșitul anului 2022, după cum a anunțat acum Elon Musk prin intermediul Twitter.

Lansarea pe piață, anunțată de mult timp, a primelor camioane electrice de la Tesla va avea loc anul acesta, potrivit lui Elon Musk, CEO-ul companiei.

Tesla a întârziat mult timp deja livrarea primelor autotractoare electrice Tesla. Până la sfârșitul anului va fi disponibilă versiunea cu o autonomie de aproximativ 800 de kilometri.

Tesla a prezentat un prototip al e-truck-ului său în toamna anului 2017 și a anunțat atunci că producția de serie va începe în 2019. După aceea, însă, Tesla a preferat să își folosească capacitățile existente pentru producția de baterii pentru autoturisme, cum ar fi Model 3 și Model Y.

Tesla promite costuri mai mici decât în cazul exploatării camioanelor diesel convenționale, printre altele, prin intermediul energiei electrice ieftine de la stațiile sale speciale de încărcare rapidă din SUA, precum și printr-o întreținere mai ușoară. Printre clienții interesați se numără furnizorii de servicii logistice precum Fedex, DHL și UPS, precum și gigantul supermarketurilor Walmart. De asemenea, va exista și o versiune cu o autonomie de aproximativ 480 de kilometri.

Articole similare

Ad