Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețurile transporturilor rutiere de mărfuri în Franța: record absolut cu +2,2% în iulie

Potrivit indicelui Upply Freight Index (UFI), prețurile transportului rutier în Franța ar putea să se apropie de un vârf, ca urmare a încetinirii puternice a economiei franceze în iulie 2022. Potrivit estimării provizorii a INSEE de la sfârșitul lunii, prețurile de consum ar fi crescut cu 6,1% în ritm anual până în iulie 2022, după o creștere de 5,8% până în luna precedentă.

În ciuda acestei încetiniri, prețurile transportului rutier de mărfuri sunt încă în creștere, cu o creștere de 2,2% în iulie față de iunie. Într-adevăr, mecanismul de indexare a motorinei duce la o repercusiune asupra prețurilor cu o lună întârziere. Nu este surprinzător faptul că tarifele de transport de marfă din iulie includ, prin urmare, creșterea prețurilor la motorină înregistrată în iunie.

Pe parcursul unui an, prețurile au crescut cu 16,5% până în iulie, mărind diferența dintre anul 2022 și anii precedenți. În iulie, tariful mediu de transport rutier de marfă în Franța a cochetat cu pragul de rezistență estimat de Upply la 1,70 euro pe kilometru parcurs.

Articole similare

Ad