Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonezii au amendat un șofer polonez și firma germană pentru care lucra pentru conducere fără card tahograf

La jumătatea lunii august, pe autostrada A4, în apropiere de Wrocław, o patrulă a autorității de control rutier din Polonia a oprit pentru inspecție un camion aparținând unei companii germane. Autoritățile au precizat că șoferul (un cetățean polonez) conducea fără un card introdus în tahograf. Conducătorul auto a explicat că își luase recent permisul de conducere de categoria C+E și că nu solicitase un card de conducător auto pentru tahograf. În plus, șoferul a ignorat restricția de circulație pentru vehiculele grele de marfă de peste 12 tone.

În urma controlului, șoferului i s-a retras permisul de conducere pentru 3 luni și a fost sancționat cu amendă. Combinația de vehicule a fost direcționată către o zonă de parcare desemnată. Transportatorul a fost, de asemenea, considerat responsabil financiar pentru încălcările constatate și împotriva acestuia a fost inițiată o procedură administrativă.

Retragerea permisului de conducere

Sancțiunile au fost agravate de Pachetul Mobilitate. Legea modificată privind transportul rutier, care a intrat în vigoare de la începutul acestui an, permite serviciilor de control să ridice pe o perioadă de până la câteva luni dreptul de a profesa a unui șofer găsit vinovat pentru manipularea tahografului, în anumite situații. O pedeapsă similară poate fi aplicată șoferilor care nu și-au înregistrat deloc activitatea de condus prin intermediul tahografului.

Pentru conducerea unui camion sau a unui autobuz pe un drum public fără un card introdus în tahograf, indiferent de durată, șoferul va primi o amendă de cel puțin 2.000 PLN (421 EUR). Transportatorul este pasibil, de asemenea, de acordarea unei amenzi de nu mai puțin de 5.000 de zloți (1053 EUR). Cea mai severă pedeapsă pentru șofer va fi noua obligație de a i se reține, pentru o perioadă de 3 luni, permisul de conducere pentru toate vehiculele enumerate în permisul de conducere. În conformitate cu legislația actuală, această decizie poate fi prelungită cu încă 6 luni în cazul în care șoferul este din nou „prins” de serviciile de control conducând orice vehicul, cu excepția autoturismelor personale. În practică, șoferii necinstiți pot fi excluși din profesie pentru o perioadă de până la 9 luni.

Articole similare

Ad