Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multa siguranta cu noul Caddy

Printre sistemele de asistenta a soferului si de protectie a pasagerilor din dotarea noului Caddy se numara airbagurile laterale pentru Trendline, sistemul de monitorizare Front Assist, care ajuta, de exemplu, la scurtarea distantelor de franare, si City Emergency Braking, care ofera asistenta la viteze mai mici de 30 km/h franand automat daca soferul nu vede un obstacol si reducand astfel viteza de coliziune, uneori pana la evitarea coliziunii.
In plus, deoarece, asa cum arata un studiu citat de Volkswagen, circa 22% din accidentele soldate cu vatamari corporale sunt cauzate de coliziunea cu mai mult de un obstacol, Caddy poate fi echipat cu sistem Post-Collision Braking, care, dupa o coliziune, franeaza automat daca soferul nu mai e in stare sa o faca, diminuand astfel efectele ciocnirilor in lant.
 

Sistemul cruise control (GRA) este oferit standard si include limitator de viteza care poate fi optional setat de sofer, astfel incat sa previna acceleratia peste limita de viteza permisa, de exemplu, in orase. Acelasi lucru este valabil si pentru Adaptive Cruise Control, care poate fi activat de la 0 la 160 km/h (DSG) sau de la 30 la 160 km/h (cu transmisie manuala).
Optional pentru Caddy, dar standard pentru versiunea Highline cu motor TGI si 4MOTION, sunt Light Assist si Driver Allert, acesta din urma recunoscand orice deviatie de la comportamentul normal de condus si recomandand soferului sa ia o pauza atunci cand nu este atent la drum.
Optional este si parbrizul incalzit, care asigura o buna vizibilitate indiferent de vreme.
Clientii mai pot comanda, in combinatie cu Composition Color, Composition Media si sistemul de navigatie Discover Media, camera pentru mersul cu spatele, iar pentru o parcare laterala automata este disponibil optional Park Assist, util in special in activitatea de curierat. Manevrabilitatea usoara este asigurata si de Optical Parking System la 360 de grade, care, in cazul Caddy sau Caddy Maxi, afiseaza pe display-ul color al radioului sau al sistemului de nagivatie o reprezentare grafica a vehiculului, vazuta de sus, si, cu ajutorul semnalelor galben sau rosu, permite soferului sa determine daca este suficient loc pana la orice obstacol din apropiere. Iar ParkPilot foloseste semnale sonore pentru a ajuta soferul cand executa manevre in parcari.
Un plus de siguranta este adus de noile anvelope, cu risc mai mic de pana, care fac sa nu mai fie nevoie de roata de rezerva, economisind astfel greutate proprie, deci si carburant.

Articole similare

Ad