Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nou sistem de plata pentru intrarea in Anglia prin Dartford Crossing

Transportatorii care se indreapta spre Regatul Unit si planuiesc sa treaca in Anglia prin Dartford Crossing, trebui sa stie ca se schimba configuratia drumului si ca exista un nou mod de a plati taxa de traversare. Dartford Crossing de pe A282 face legatura pe M25 intre Dartford in Kent si Thurrock in Essex.
Noul sistem de plata, numit Dart Charge, presupune plata anticipata sau nu mai tarziu de miezul noptii in ziua in care are loc traversarea. Noul mod de plata face parte dintr-un plan pentru reducerea congestiei traficului si a timpului de calatorie.
 

In plus, in zona au loc lucrari care sa permita constructia unei noi configuratii imbunatatite a drumului.
Pentru plata, cea mai buna optiune este deschiderea unui cont Dart Charge cu plata anticipata.
Operatorii de parcuri de masini auto pot inregistra un numar de pana la 9.999 de vehicule intr-un singur cont, care ofera reduceri, iar contul va putea avea credit in mod automat.
Se pot face si plati unice online, prin telefon, la magazinele de desfacere cu amanuntul Payzone sau in avans prin posta. Spre deosebire de contul pentru plata anticipata, in aceste cazuri nu se acorda reduceri.
Intre orele 22:00 si 06:00, se poate inca folosi gratuit Dartford Crossing.
Cei care nu platesc aceasta taxa, risca o amenda de 70£, care poate fi redusa la jumatate daca este platita in termen de 14 zile de la data emiterii.
Pe drumul care duce spre nord, in apropiere de tunelul Dartford, se afla o noua configuratie temporara a drumului. Cateva din vechile bariere de plata sunt acum folosite pentru
a opri vehiculele cu gabarit depasit sa intre in tunel si pentru a se asigura ca vehiculele care transporta bunuri periculoase sunt escortate in siguranta.
Bariera se va ridica de indata ce se apropie vehiculul. Odata ce se va termina constructia noului sistem de gestionare a traficului, se vor indeparta in totalitate vechile cabine si
barierele de plata.
Cei care merg spre nord catre tunelul Dartford, trebuie sa se incardeze pe banda corecta cat mai curand posibil dupa au traversat intersectia 2, deoarece drumul se imparte in doua imediat dupa intersectia 1a. Trebuie folosite benzile 1 si 2 (benzile din stanga) pentru
tunelul din vest (restrictii de inaltime 4,8 m) si benzile 3 si 4 (benzile din dreapta) pentru tunelul din est (restrictii de inaltime 5,0 m).
Camioanele care circula pe o banda gresita vor fi oprite si vor fi directionate in afara drumului, fara a li se va permite traversarea, iar, in plus, risca si o amenda.
Daca inaltimea vehiculului este mai mica de 5,0 m, acesta va fi trimis inapoi la intersectia 1b, unde i se va permite sa intre din nou pe drum.
Dartford Crossing este folosita de aproximativ 50 milioane de autovehicule pe an.

Articole similare

Ad