Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kögel a câștigat categoria Siguranță din cadrul Trailer Innovation

Marele premiu la categoria Siguranță în cadrul Trailer Innovation a fost câștigat de Kögel, cu 79 de puncte, pentru avertizorul la virare pentru unghiul mort, necesar deoarece de multe ori, mai ales în zonele urbane, apare următorul incident: un camion virează la dreapta și lovește un participant neprotejat la trafic care vrea să continue să meargă înainte – în special bicicliști, dar și pietoni, conducători de scutere ș.a., care suferă răni grave, de multe ori fatale. Numai în Germania mor în fiecare an 30 de bicicliști în astfel de accidente. Kögel a implementat, împreună cu start-up-ul Flasher și producătorul de sisteme de iluminat Aspöck, sistemul KRS (Kögel Road Safety), care sporește mult siguranța în trafic a participaților vulnerabili, deoarece propune un avertizor suplimentar pentru aceștia. Semiremorca trimite un semnal când se activează semnalul de virare, iar acesta este primit de un dispozitiv pe care aproape toți îl avem mereu cu noi, telefonul smart.

Până acum, participanții la trafic erau avertizați că un camion vira doar de semnalizarea acestuia, adică pur vizual. Dar când un biciclist este în unghiul mort al combinației rutiere șoferul camionului nu are nicio șansă să-l vadă și să-l lase să treacă înainte să vireze, deși el face totul foarte corect. Or, KRS este un sistem suplimentar, care avertizează participanții la trafic în trei moduri: prin vibrații, acustic și optic, ceea ce nu doar că salvează vieți, dar scade și costurile cu asigurările.

Când modulul de transmitere a semnalului de la Aspöck se atașează pe semiremorcă, el transmite un semnal imediat ce indicatorul este activat, iar gama de semnale este limitată la imediata vecinătate a camionului. Un telefon smart sau o tabletă pe care este instalată aplicația KRS de la Flasher pot servi drept receptori pentru acest semnal. Aplicația recunoaște semnalul de la modulul transmițător și începe să avertizeze: telefonul vibrează, sună o alarmă și pe ecran apare un semnal roșu, ca un semn de exclamare care pâlpâie. Flasher a conceput și o brățară de securitate care poate fi folosită, printre alte lucruri, pentru ca bicicliștii să emită un semnal când virează sau frânează ușor, iar această brățară este echipată și cu un receptor pentru KRS și avertizează și ea utilizatorul acustic, vizual și prin vibrații.

Pe locul al doilea, cu 77 de puncte, s-a clasat Kässbohrer, care a participat în competiție cu Dispozitivul de Protecție a Integrității, iar pe al treilea, cu 72 de puncte, a fost Wielton, care a concurat cu prototipul containerului Master 20′ cu sistem automat electric de blocare, controlat din telecomandă sau de la un panou dedicat situat pe șasiu.

Articole similare

Ad