Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks lansează primul său camion electric de 18-26 t pentru distribuţie şi uz municipal

Ford Trucks a prezentat în premieră la IAA Hanovra primul model de camion electric produs în Turcia – o autogunoieră – care va intra în producţia de serie în 2025. Primele două modele produse vor intra în teste la clienţi, unul dintre acestea fiind destinat clienţilor din România. România este la acest moment, a cincea piaţă europeană din punct de vedere al numărului de unităţi livrate, după Italia, Spania, Polonia şi Franţa.

Ford Trucks şi-a anunţat la IAA Hanovra strategia de viitor, „Generation F”, care include dezvoltarea de tehnologii pentru vehicule 100 % electrice, conectate și autonome.

Vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan a declarat că „până în 2030, 50% din camioanele vândute de Ford Trucks în Europa vor fi vehicule cu emisii zero”. Acesta a adăugat că prioritatea Ford Trucks o reprezintă consolidarea poziției sale comerciale în Europa. „Bazându-ne pe succesul nostru pe piețele în care ne aflăm în prezent, avem în plan să fin prezenți în 50 de țări din Europa până în 2024.”

Noul camion Ford Trucks complet electric are un design similar cu cel al F-Max, grila radiatorului fiind dintr-o bucată monobloc, fantele de aer specifice modelului diesel fiind acoperite complet pentru o aerodinamică cât mai bună.

Prima versiune disponibilă cu motor electric are o sarcină utilă de 18-26 de tone şi oferă un cost de proprietate mai bun, datorită consumului mai mic de energie şi costurilor mai mici de întreţinere cu circa două treimi, după cum estimează Ford Trucks, ca urmare a numărului mai mic de piese. De asemenea, subvenţiile oferite de statele europene scad şi mai mult costurile de proprietate.

În cadrul expoziției, echipa Ford Trucks a arătat tehnologiile pe care le-a dezvoltat pentru conducerea conectată și autonomă. Vizitatorii pot experimenta tehnologia de conducere la distanță și să coordoneze de la o distanță de 2.000 km, un F-Max pe pista de testare din Eskişehir (Turcia). De asemenea, echipa prezintă ecosistemul Ford Trucks CARE, care oferă servicii ce țin de software, timpul de funcționare, electromobilitate, soluții financiare și personalizare.

ConnecTruck oferă noi caracteristici care le fac viața mai ușoară șoferilor și managerilor de parcuri auto

Ford Trucks își transformă vehiculele în produse de mobilitate conectată, bazate pe date, dotate cu tehnologii de ultimă generație care le vor oferi clienților beneficii enorme. Noile tehnologii includ funcții precum controlul vitezei de croazieră prin GPS și sistemul multimedia, care le fac viața mai ușoară șoferilor și managerilor de parcuri auto, având ca obiectiv menținerea vehiculelor pe drum și asigurarea funcționării permanente.

Soluții de transport mai sigure, mai rapide și mai eficiente cu ajutorul tehnologiilor sale autonome

Dezvoltată de inginerii din cadrul Ford Trucks, tehnologia de conducere fără șofer „Level 4 Highway Pilot” le permite șoferilor să își lase vehiculele să parcurgă în mod autonom distanța dintre centrele de logistică H2H (hub-to-hub). Fiind cea mai importantă piesă din industria transporturilor, Ford Trucks va putea acum să ofere un transport mult mai sigur, mai rapid, mai favorabil mediului înconjurător și, cel mai important, mult mai fiabil. Tehnologia Ford Trucks de conducere la distanță le permite șoferilor să se conecteze de la distanță la vehiculul autonom și să asiste activitatea de conducere în cazul unor evenimente neașteptate în care este necesară inteligența umană în timpul unei operațiuni autonome. Parcarea autonomă cu spatele este o altă tehnologie dezvoltată de Ford Trucks, care simplifică procedurile de andocare, întrucât funcția îi permite camionului autonom să se parcheze singur în dreptul rampelor de încărcare și descărcare, la fel cum ar face-o și un șofer experimentat.

Articole similare

Ad