Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Si sofatul este o arta

Pe 3 iunie Norbert Dentressangle a organizat la Arad finala competitiei Top Sofer 2015. Selectia finalistilor s-a facut dintre cei 670 de soferi pe care compania ii are in Romania. In finala au intrat cei mai buni 16 soferi. Miercuri, acestia au avut de parcurs mai multe probe, pe o caldura sufocanta, dar asta nu i-a impiedicat sa isi dovedeasca abilitatile. Prima proba a zilei a fost cea teoretica. Au urmat apoi probele practice. Cea mai dificila dintre toate a fost una de indemanare extrema, in care soferii trebuiau sa „culeaga“ patru inele asezate pe conuri, cu ajutorul unui carlig montat pe scara camionului.
 

In cadrul altei probe soferii au trebuit sa parcheze cu spatele dintr-un unghi de 90 de grade, apoi sa parcheze lateral cat mai aproape de un obstacol in spate, fara a-l atinge. O alta proba de dexteritate a presupus daramarea unei bare plasate pe conuri, folosind bara de protectie, fara insa a rasturna conurile. Soferii au avut si de parcurs un traseu prestabilit, prin oras, timp in care instructorii au punctat stilul de condus.
Castigatorul concursului a fost Cornel Guga, sofer pe camion din 1998 cand a lasat muzica deoparte (castigatorul fusese trompetist) si s-a hotarat sa-si urmeze pasiunea pentru camioane. Acesta a castigat o excursie pentru doua persoane, in oricare oras din Europa.

Articole similare

Ad