Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford se intoarce la Le Mans in 2016 cu noul Ford GT

Ford a anuntat astazi ca revine in una din cele mai prestigioase curse din lume cu noul model de curse Ford GT, ce se bazeaza pe noul „supercar” de inalta performanta care va incepe sa fie vandut de anul viitor.
Din 2016, masina de curse Ford GT va concura in cursa de 24 de ore de la Le Mans – denumita de multi Grand Prix-ul Andurantei si al Eficientei. Lansat astazi la faimosul circuit de la Le Mans, Franta, modelul Ford GT va concura in clasa Le Mans GT- Endurance, deschisa echipelor si pilotilor profesionisti.
Noua masina de curse – care pune in evidenta inovatiile Ford – este bazata pe noul „supercar” Ford GT prezentat publicului in ianuarie anul curent.
 

Atat masina de serie cat si cea de de curse vor sosi in 2016 pentru a marca a 50-a aniversare a masinilor de curse Ford GT care s-au plasat pe primele trei locuri in cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966. Ford a mers mai departe si a castigat la Le Mans in 1967, 1968 si 1969.
Noua masina de curse Ford GT va concura in calendarele complete ale FIA World Endurance Championship si TUDOR United SportsCar Championship, facandu-si debutul competitional in ianuarie 2016 la Rolex 24, in Daytona, Florida. De partea operationala a activitatii celor 2 echipe vor responsabili cei de la Chip Ganassi Racing cu Felix Sabates (CGRFS). Ambele echipe intentioneaza sa concureze cu patru masini la Le Mans. Pilotii vor fi anuntati ulterior.
Noul Ford GT este cel mai avansat produs al Ford Performance, o divizie dedicata sa ofere inovatie prin performanta.
Propunandu-si sa lanseze peste 12 vehicule de performanta pana in 2020, Ford Performance isi va valorifica eforturile si expertiza competitionala pentru a accelera inovatiile pentru modelele de performanta dedicate si piesele de performanta pentru a dezvolta mai repede cele mai moderne tehnologii care in cele din urma vor echipa intreaga gama de vehicule Ford.
Segmentul masinilor de inalta performanta este in dezvoltare la Ford, iar compania recunoaste dorintele clientilor sai pentru vehicule care ofera consum de combustibil excelent, tehnologii revolutionare si o experienta a condusului impecabila. Gama Ford Performance include Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 si Shelby GT350R, Focus ST si Fiesta ST.
Modelul de curse Ford GT este rezultatul mai multor inovatii despre care Ford crede ca nu numai ca il vor ajuta sa fie competitiv in clasa LM GTE Pro, dar si ca ii vor oferi in cele din urma beneficii fiecarui vehicul din gama Ford. Acestea includ aerodinamica de ultima generatie care ofera niveluri exceptionale de portanta pentru o stabilitate imbunatatita cu rezistenta la inaintare minima, materiale compozite usoare si avansate din fibra de carbon, in avantajul unui sasiu exceptional de rigid, dar usor totodata, precum si puterea si eficienta motorului EcoBoost.
Ford colaboreaza pentru acest proiect cu Multimatic Motorsports, Roush Yates Engines, Castrol, Michelin, Forza Motorsport, Sparco, Brembo si CGRFS. Masina a trecut prin numeroase modificari de design si teste riguroase la Ford si Multimatic, iar CGRFS a oferit consultanta in dezvoltare. Roush Yates sprijina dezvoltarea motorului EcoBoost de 3,5 litri- cel mai puternic motor EcoBoost construit vreodata.
Motorul V6 EcoBoost de 3,5 litri si-a facut debutul la TUDOR United SportsCar Championship in 2014. De atunci, Ford, impreuna cu CGRFS, a obtinut mai multe victorii in curse majore, inclusiv cursa de 12 ore Sebring si Rolex 24 la Daytona. Pe langa marile victorii obtinute cu masinile sport, echipele de curse Ganassi au obtinut victorii majore la Daytona 500, Brickyard 400 si Indianapolis 500.

Articole similare

Ad