Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AOAR vine cu propuneri pentru dezvoltarea Romaniei

In cadrul conferintei de presa organizate astazi, la Bucuresti, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, AOAR, a anuntat ca printre directiile de interes si actiune ale asociatiei pana la finalul anului se numara realizarea unui pact pentru dezvoltarea economica a Romaniei in intervalul 2016-2020 (posibil 2015) si obtinerea aprobarilor necesare aplicarii acestuia. Vor fi identificate domeniile si masurile care sa duca la o crestere economica de cel putin 5% pe an.
 

Reducerea fiscalitatii aplicate muncii este o alta directie de interes a AOAR, impreuna cu promovarea de masuri suplimentare pentru crearea de noi locuri de munca si cresterea gradului de ocupare a tuturor categoriilor de varsta.
De asemenea, asociatia pledeaza pentru punerea in aplicare a unor scheme de ajutor de stat care sa asigure refacerea unor lanturi de valoare in industria productiva, cresterea productivitatii in industria prelucratoare si internationalizarea activitatii producatorilor romani. In plus, se doreste incurajarea procesului de inovare si a fabricarii in tara a produselor oferite de companiile implicate in activitatea de inovare-dezvoltare.
In acelasi timp, AOAR considera ca trebuie sustinuta aplicarea parteneriatelor public-private si concesionarea investitiilor necesare pentru asigurarii dezvolotarii infrastructurii care conditioneaza dezvoltarea de noi afaceri. Asociatia mai considera ca trebuie sprijinite planurile de crestere a eficientei energetice (productie-distributie-consum), diversificarea surselor de producere a energiei termice prin dezvoltarea infrastructurii necesare valorificarii potentialului resurselor de biomasa.

Articole similare

Ad