Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Constructiile incep sa iasa din criza

La nivel global, constructiile traverseaza un moment de reinventare impusa de problemele actuale legate de demografie, de migratia de la rural la urban sau de schimbarile climatice. „In Romania, in 25 de ani, nu am reusit macar sa realizam o tranzitie. Este adevarat, acum lucrurile s-au stabilizat si este nevoie sa corectam greselile pentru a ne fi mai bine“, a aratat Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, in cadrul dezbaterii „Constructii si infrastructura pentru o Romanie Durabila“ care a reunit reprezentanti ai patronatelor din sector, precum si reprezentanti din domeniul finantarilor, asigurarilor si a sistemului fiscal.
 

„Este un sector foarte sensibil la dezechilibre, care altfel exprima sanatatea mediului economic si social. In domeniul legislatiei asistam la o vulcanizare a unei anvelope legislative care se sparge mai tot timpul si pe care o peticim, in loc sa o schimbam.“
Pe de alta parte, Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor de Constructii a mentionat ca sectorul constructiilor din Romania incepe sa iasa din criza. „Este imbucurator ca si in zona privata lucrurile incep sa se miste, chiar daca dupa cei 6-7 ani grei au ramas urme destul de rele.“ Si, din cauza faptului ca sectorului nu i s-a mai acordat in acesti ani atentie, autoritatile incep acum sa se intrebe cum vor face fata pe viitor. „Desi nu avem pentru acest an chiar atat de multe investitii, deja sunt probleme majore: firmele sunt decapitalizate, exista o lipsa acuta de personal calificat si resursele financiare sunt limitate“, a mai spus Cristian Erbasu.

Mai multe amanunte puteti afla in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad