Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hamburg primește un terminal de import pentru hidrogenul verde

Producătorul american de gaze industriale Air Products și compania energetică Mabanaft doresc să construiască primul mare terminal de import de hidrogen verde în portul Hamburg. La terminalul de rezervoare al filialei Mabanaft, Oiltanking Deutschland, amoniacul verde va fi transformat în hidrogen verde începând din 2026, au anunțat companiile.

Investiția a fost estimată inițial la 500 de milioane de euro, dar ulterior va fi dublată la aproximativ 1 miliard de euro. Pentru terminal, urmează să fie construită mai întâi o instalație de depozitare a amoniacului de 55.000 de tone, care va fi umplută cu importuri din Arabia Saudită. În statul deșertic, hidrogenul va fi produs mai întâi din energie solară. La aceasta se adaugă apoi azot, care este transformat în amoniac, care este adus la Hamburg cu o navă. În noul terminal, amoniacul este din nou divizat în hidrogen și azot, iar hidrogenul este vândut.

Furnizarea a 5% din traficul de mărfuri grele din Germania

Când va fi funcțională, uzina va produce aproximativ 100.000 de tone de hidrogen verde pe an. Deoarece terminalul urmează să fie extins la scară largă, potrivit companiei, acesta ar putea alimenta cu hidrogen 30.000 de camioane, adică 5% din traficul de mărfuri grele din Germania.

Ministrul federal al Economiei, Robert Habeck (Verzi), care s-a deplasat la Hamburg pentru a lua deciziile privind locația, a vorbit despre o piatră de hotar pentru accelerarea economiei hidrogenului în Germania. În prezent, Republica Federală consumă 1.000 de TWh de gaze naturale pe an. Până în 2030, această cerere va scădea ca urmare a creșterii numărului de pompe de căldură.

Pe de altă parte, cererea de hidrogen va crește, de asemenea, în mod masiv, ca urmare a eliminării treptate a cărbunelui. „Calculat aproximativ, va trebui să înlocuim aproximativ 10%, sau 100 de terawați-oră, cu hidrogen în 2030″, a spus Habeck. Aceasta este limita inferioară a estimărilor. Se așteaptă ca cererea să crească mai repede și mai mult. Se estimează că aproximativ o treime din această cantitate mare poate fi produsă în Germania. Restul – aproximativ 70% – va trebui să fie importat.

Hamburg vrea să devină principala locație pentru hidrogen din Europa

Hamburg oferă condiții excelente pentru importul, distribuția și utilizarea hidrogenului verde. În calitate de oraș comercial, Hamburg întreține relații bune în întreaga lume, iar interesul partenerilor internaționali pentru dezvoltarea unei economii verzi bazate pe hidrogen este mare. Hamburg își propune să devină o locație de top pentru hidrogen în Europa.

Articole similare

Ad