Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irlanda: Un nou test de droguri pentru a detecta metamfetamina

Un nou dispozitiv preliminar de testare a drogurilor la volan, care poate testa o gamă mai largă de droguri pe marginea drumului, este în curs de dezvoltare și ar putea contribui la îmbunătățirea controlului drogurilor la volan în Europa.

Dispozitivul funcționează ca un test cu antigen și poate testa nu numai canabisul, cocaina, benzodiazepinele și opiaceele, ci și amfetamina și metamfetamina.

Avantajele noului sistem constau în faptul că recoltarea lichidului oral este foarte rapidă, timpul de testare este redus la 2-8 minute, iar dispozitivul este ușor de transportat, nefiind nevoie de niciun alt dispozitiv pentru a citi rezultatele testelor antidrog. Dispozitivul este menit să sporească capacitatea forțelor de poliție de a testa șoferii pentru detectarea prezenței drogurilor ilegale și să faciliteze obiectivul de a aduce infractorii în fața instanțelor de judecată și de a face drumurile mai sigure.

Se așteaptă ca sistemul îmbunătățit de testare a drogurilor pe șosea să vină la timp, odată cu creșterea continuă a numărului de cazuri de detectare a drogurilor la șoferi. Numai în Irlanda, din 2016 până în 2021, probele pentru alte droguri decât alcoolul au crescut de 4 ori – de la 1.113 la 4.321. Alcoolul rămâne în continuare cel mai frecvent depistat intoxicant, canabisul fiind al doilea cel mai frecvent găsit, iar cocaina, al treilea.

Cercetările arată că în Irlanda s-au înregistrat 86 de decese și 765 de răniri grave în perioada Crăciunului și a Anului Nou din ultimii 5 ani. Noul dispozitiv de testare preliminară a drogurilor a fost inventat de producătorul german Securetec și este deja operațional de către An Garda Síochána din Irlanda, care a anunțat o campanie intensivă de șase săptămâni de control al siguranței rutiere în întreaga țară până la Crăciun și Anul Nou.

Articole similare

Ad