Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aniversare pentru trenul Gopet

Pe 20 iulie trenul intermodal Gopet Ruse – Curtici aniverseaza un an de activitate. Primul tren intermodal gestionat in intregime de Gopet a traversat granita bulgaro-romana in data de 20 iulie 2014, facand conexiunea dintre terminalele Ruse si Curtici. Acest eveniment a reprezintat un pas important in cadrul proiectului BtoUK, care-si propune introducerea si managementul complet de solutii de transport combinat road-rail intre Estul (Romania si Bulgaria) si Vestul Europei.
Odata cu consolidarea volumelor pe acest segment, linia a fost extinsa pana la Stara Zagora. Ulterior, a fost adaugata o noua conexiune intre Curtici si Chiajna, cu posibilitatea continuarii acesteia pana in terminalul Constanta Port.
 

In acelasi timp, activitatile de intermodal s-au extins si spre vestul Europei, fiind integrate solutii spre terminalele din Genk, Zeebrugge si Duisburg, fapt ce a permis diversificarea mixului de servicii oferit clientilor.
Planurile de dezvoltare includ conexiunea cu Istanbul, Turcia, dar si cu terminale din Ungaria, Austria si Italia pentru a creste astfel acoperirea georgrafica a serviciilor de transport combinat. Sunt transportate produse metalurgice, componente auto, mobila, electronice, cereale, textile, bauturi, marfuri ADR, detergenti, etc.
Pana acum 32.200 t de marfa au fost transferate de pe rutier pe feroviar si au fost economisite 2.000 t emisii de CO2.

Articole similare

Ad