Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un transportator francez a primit 232.228 de euro pentru că și-a redus amprenta de carbon

Conform publicației franceze Les Routiers, compania Transports Gagne, specializată în transport frigorific, a primit, din 2018 până acum, prime CEE (certificate de economie de energie) în valoare de 232.228 de euro. Reamintim că aceste certificate au fost create pentru a motiva companiile să își reducă amprenta de carbon.

Bonusul a fost plătit de Renault Trucks Oils și îi permite transportatorului să-și finanțeze întreținerea întregii flote (formate din 145 de camioane Renault Trucks reînnoite la fiecare trei ani), care costă, în medie, 50.000 de euro/an.

Transports Gagne a optat pentru vehicule optimizate ce îi permit să fie eligibilă pentru aceste prime. Ele sunt echipate cu transmisii robotizate Optidriver, deflectoare laterale, anvelope cu consum redus și telematică de bord. Iar întreținerea lor se face mai ales prin contracte de service încheiate cu distribuitorii din rețeaua Renault Trucks. În plus, Renault Trucks Oils estimează că, datorită lubrifianților săi, Transports Gagne poate optimiza schimbările de ulei la fiecare 100.000 km.

Articole similare

Ad