Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Voith la Busworld 2015: “Condusi de eficienta”

Motto-ul Voith la salonul de autobuze si autocare Busworld Kortrijk 2015 va fi "Condusi de eficienta". Producatorul german de cutii de viteza si sisteme de franare va prezenta cu aceasta ocazie noua transmisie automata DIWA.6, retarder-ul secundar pe apa Aquatarder SWR, sistemul telemetric DIWA SmartNet si compresoarele pe aer.
DIWA.6 a fost special conceputa pentru autobuzele urbane echipate cu motoare diesel Euro 6. In comparatie cu generatia precedenta, DIWA.6 asigura o economie suplimentara de carburant de 5%.
 

Acest lucru este realizat prin programul SensoTop de schimbare a treptelor de viteza corelat cu topografia drumului, dar si prin reducerea presiunii de operare si utilizarea unui management inteligent de pornire, care evita pornirea atunci cand frana de serviciu este activa. Gratie functiei optimizate ANS (Mod Neutru Automat), transmisia ramane decuplata o perioada mai lunga de timp, economisind combustibil.
Aquatarderul SWR este primul retarder secundar care franeaza cu apa, folosind agentul de racire al motorului pentru aceasta operatiune. Prin urmare, nu necesita un mediu suplimentar de functionare si poate realiza pana la 90% din operatiune de franare ale vehiculului fara uzura. In plus, este mai usor cu 35% decat predecesorul sau si nu necesita decat jumatate din spatiul de instalare al acestuia.
DIWA SmartNet este un sistem simplu si eficient de monitorizare a trenului de rulare, care inregistreaza automat datele si le interpreteaza. Toate informatiile sunt usor de accesat si pot fi trimise catre sistemul de diagnoza si prin WiFi.
Compresoarele pe aer Voith pentru motoarele Euro 6 sunt produse din aluminiu, au o greutate redusa si sunt folosite in echiparea de serie a autocarelor Daimler, MAN si Volvo. Gratie principiului de functionare in doua etape, compresoarele realizeaza o economie de carburant de 1 l la 100 km.

Articole similare

Ad