Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz își construiește propria rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Grupul auto german Mercedes-Benz din Stuttgart a anunțat că va construi aproximativ 10.000 de stații rapide de încărcare a vehiculelor electrice până în 2030. Primele stații de încărcare vor fi instalate în SUA și Canada începând cu acest an, urmând Europa, China și alte piețe de bază ale grupului auto din Stuttgart.

Planul este de a avea rețeaua completă și de a instala peste 10.000 de puncte de încărcare în întreaga lume până la sfârșitul deceniului, când Mercedes-Benz intenționează să devină complet electric oriunde condițiile pieței o permit. Numai în America de Nord, Mercedes investește aproximativ o jumătate de miliard de euro, după cum a anunțat compania la Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas.

Astfel, Mercedes urmează strategia pionierului american al automobilelor electrice Tesla, care a început deja să își construiască propriile stații de încărcare din 2012. În prezent, există aproximativ 40.000 de conexiuni Tesla Supercharger în întreaga lume, în special de-a lungul principalelor rute de trafic.

Pe de altă parte, Mercedes s-a implicat din 2017 în societatea mixtă Ionity, în care sunt implicați și concurenți, precum BMW, Ford, Volkswagen și investitorul financiar Blackrock. Activitățile de la Ionity rămân neafectate de decizia de a avea propria rețea, potrivit companiei.

În prezent, există în Germania circa 500 de stații de încărcare rapidă Ionity. De asemenea, Asociația germană a industriei auto (VDA) și mai mulți producători se plâng de mult timp de faptul că se construiesc prea puține stații de încărcare pentru a îndeplini obiectivele de politică climatică ale schimbării de direcție. Potrivit companiei, energia electrică va proveni din surse de energie regenerabilă, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, bilanțul de CO₂ va fi compensat prin certificări climatice corespunzătoare.

Articole similare

Ad