Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi de 526.500 de lei in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 17-21 august 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 539.227 de euro, adica 2.372.600 de lei. Au fost depistate 200 de persoane care lucrau la negru, iar 46 dintre acestea erau din judetul Bihor si 26 din Mures.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.846.100 de lei, din care 1.410.000 de lei pentru munca la negru.
 

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca inspectorii de munca au facut sapte propuneri de cercetare penala si au fost sanctionati 300 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 526.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 39 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca, iar 18 s-au inregistrat in Bucuresti. La nivel national au fost dispuse patru opriri de echipamente si trei sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.
„Inspirati de modele de buna practica in domeniu ale Uniunii Europene, ne straduim sa facem ca locurile de munca sa devina mai sigure, mai sanatoase si implicit mai productive, spre binele lucratorilor, al angajatorilor din mediul privat si al autoritatilor publice“, arata Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad