Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Containerele incendiate au oprit operațiunile în portul Iskenderun din Turcia

Un incendiu care a cuprins sute de containere de transport maritim în portul Iskenderun din Turcia a fost stins, după cutremurele masive din regiune de pe 7 februarie, a anunțat marți Ministerul Apărării din Turcia, informează Reuters.

Operațiunile de transport maritim au fost oprite și redirecționate către navele altor porturi.

Autoritatea maritimă a Turciei a declarat luni că portul, situat pe coasta mediteraneană în provincia sudică Hatay, a fost avariat din cauza cutremurului care a lovit Turcia și Siria.

În cursul zilei de marți, agenția turcă de transport maritim Tribeca a anunțat că unele zone de marfă din portul Limak din complexul Iskenderun erau încă în flăcări, iar terminalul a fost închis pentru toate operațiunile.

Potrivit grupului global de transport maritim de containere AP Moller Maersk, au existat pagube semnificative la infrastructura logistică și de transport, inclusiv în portul Iskenderun. Grupul a mai precizat că navele au fost deviate în funcție de necesități, având în vedere „daunele structurale grave, ceea ce duce la oprirea completă a tuturor operațiunilor până la noi ordine”.
Într-un alt aviz actualizat marți, Maersk a adăugat că se lucrează la evaluarea pierderilor de marfă, deși incendiul nu a fost încă controlat de autoritățile locale.

Articole similare

Ad