Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O instanță germană respinge acțiunea civilă împotriva VW pe motive climatice

O instanță germană a respins marți, 14 februarie, o acțiune civilă introdusă de activiști care urmărea să împiedice Volkswagen să vândă mașini cu motoare cu combustie începând cu anul 2030.

Un al doilea obiectiv era de a obliga VW să își reducă emisiile de CO2 cu 65% până în 2030, față de nivelul din 2018.

Respingând acțiunea, tribunalul districtual cu sediul la Braunschweig, la aproximativ 25 km la sud-vest de sediul central al VW din Wolfsburg, a decis că societatea respectă reglementările în vigoare.

Unul dintre reclamanți, Roland Hipp, șeful Greenpeace Germania, a declarat că va continua procesul. „Vom depune o acțiune împotriva Volkswagen, deoarece compania este co-responsabilă pentru faptul că drepturile noastre fundamentale și de proprietate sunt afectate și continuă să fie amenințate”, a declarat Hipp.

VW a salutat decizia. „Acțiunile privind clima împotriva companiilor individuale care au fost selectate sunt o cale greșită și fără bază legală”, a declarat compania. Un caz similar este audiat la tribunalul districtual din Detmold. VW și alți producători de automobile se confruntă cu procese care invocă preocupări legate de climă și în alte instanțe.

Uniunea Europeană își propune să interzică înmatricularea de noi mașini cu motoare cu combustie până în 2035.

Articole similare

Ad