Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piața de remorci și semiremorci a crescut cu 9,1% în ianuarie, dar pentru Unrae, trebuie să fie puse la dispoziție stimulente

Valul de creștere a pieței de remorci și semiremorci continuă în Italia și în 2023, după rezultatele remarcabile din 2022. În prima lună din 2023 au fost înregistrate în circulație 1.305 de remorci/semiremorci , față de 1.195 în aceeași lună din 2022, ceea ce, în procente, echivalează cu un progres de 9,1%. Așa reiese din estimarea realizată de Centrul de Studii și Statistică al UNRAE pe baza datelor oficiale. Continuarea întârzierilor în livrările de vehicule comandate în 2022 va determina o creștere a înmatriculărilor și în primele luni din 2023.

Dar, evident, o astfel de tendință nu poate dura la nesfârșit. De fapt, începând cu a doua jumătate a anului 2023, se prevede revenirea la normalitate în ceea ce privește termenele de livrare, cu o reducere semnificativă și o stabilizare a acestora. Prin urmare, pentru ca piața din acest an să se mențină la aceleași niveluri ca în 2022, în ciuda creșterilor inflaționiste, va fi necesar un sprijin adecvat al sectorului din partea guvernului.

Tocmai de aceea, Michele Mastagni, coordonatorul Grupului Rimorchi, Semirimorchi e Allestimenti al UNRAE cere Ministerului Infrastructurii și Transporturilor să pună la dispoziție cât mai repede fondurile din 2023 pentru stimulente în vederea reînnoirii flotei circulante. În plus, el speră că vor fi adoptate decretele de punere în aplicare necesare pentru ca și în Italia să se ajungă la autorizarea remorcilor și semiremorcilor mai lungi de tip „Eurotrailer” și „P18″, în conformitate cu ceea ce se întâmplă deja în majoritatea țărilor europene.

Articole similare

Ad