Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dumagas Transport a obtinut cea mai buna performanta operationala si financiara din ultimii 10 ani

Dumagas Transport S.A. estimeaza o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro pana la sfarsitul anului si se asteapta sa incheie 2015 cu un usor profit. In comparatie cu anul trecut, compania a inregistrat o pierdere de 4,5 milioane de euro la o cifra de afaceri de 42 milioane de euro.
In acest moment liniile principale de business ale companiei genereaza un profit operational intre 8 si 20%. Cea mai semnificativa contributie la realizarea profitului operational o are divizia de transport specializat cu cisterne si transportoare, urmata de cel international de marfuri la prelata.
 

Investitia majora a ultimelor 12-14 luni s-a concentrat pe reinnoirea flotei Dumagas cu 121 capete tractor MAN si RENAULT, 105 semiremorci prelata, 16 cisterne alimentare, 15 dube dubla-temperatura si 4 camioane de distributie secundara cu dubla temperatura. „2015 a fost un an al consolidarii operatiunilor de transport comunitar unde am obtinut un numar de parteneriate importante, in special in industria auto, care ne-au ajutat sa stabilizam compania si sa mentinem trendul de insanatosire”, a declarat Mircea Vlah, Director General al Dumagas.
Rezultatele obtinute s-au datorat investitiilor in flota cu efect asupra costurilor de intretinere si mentinerea unui regim normal de exploatare al camioanelor, monitorizarii stricte a performantelor per camion, planificarii si controlului operatiunilor – care au adus un plus de 2-3% in profitul operational per total flota. De asemenea, disciplina, buna organizare operationala si pregatirea profesionala a soferilor au contribuit la imbunatatirea parametrilor de consum si exploatare a camionului si au stopat pierderile datorate deteriorarii marfurilor sau neglijentei in operare. Clientii noi si renegocierea contractelor cu cei existenti au constituit un alt generator de crestere pentru Dumagas. „Anul viitor va marca trecerea intr-o etapa de consolidare a rezultatelor si dezvoltare sustenabila a operatiunilor de transport si logistica. Investitiile planificate pentru 2016 se incadreaza in intervalul 3-4 milioane de euro si vor fi directionate catre modernizarea flotei in zona de transport international la prelate, de distributie nationala cu temperatura controlata si eficientizarea infrastructurii de IT si comunicare. De asemenea, transportul si logistica nationala de frig reprezinta un obiectiv strategic pentru 2016-2017 in vederea pozitionarii noastre ca jucator principal in segmentul distributiei de marfuri perisabile”, a adaugat Mircea Vlah.
Dumagas Transport S.A. este prezenta pe piata romaneasca de aproape 20 de ani, are 550 de angajati si o flota de 325 de camioane MAN si Renault.

Articole similare

Ad