Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Imigrantii continua sa le faca zile grele transportatorilor

Potrivit presedintei asociatiei transportatorilor irlandezi (IRHA), Verona Murphy, chiar daca s-au mai imbunatatit putin conditiile traversarii granitei de la Calais, transportatorii irlandezi inca primesc amenzi uriase de la autoritatile britanice atunci cand sunt detectati imigranti clandestini ascunsi in spatiul destinat transportului de marfuri, in ciuda controalelor numeroase care se fac la camioane in port, atat de catre autoritatile de granita din Franta, cat si din Marea Britanie.
 

„Trecem printr-o perioada grea, criza imigrantilor din Calais cauzeaza probleme mari flotei internationale a partenerilor IRHA. Numai intr-o saptamana am avut de-a face cu patru transportatori diferiti care, impreuna cu soferii lor, au luat amenzi de 50.000 de lire. La intalnirea cu DTTAS (Ministerul Transportului, Turismului si Sportului din Irlanda) de dinainte de Craciun am fost atentionati ca UKBF (autoritatea de control al frontierelor din Marea Britanie) va merge in Irlanda in februarie 2016 pentru a discuta cu IRHA despre cum sa evite astfel de amenzi. De exemplu, avem membri care transporta animale vii si le-am cerut celor de la UKBF sa ne sugereze cum sa asiguram aceste transporturi. Dar ei au dat amenzi imense cu doua ocazii pentru astfel de semiremorci, iar acum ne spun ca intalnirea se amana.“
Ramane de vazut daca transportatorii respectivi vor putea sa plateasca amenzile si sa-si continue activitatea, dar unii dintre ei se asteapta sa faca si concedieri, iar cei care ar fi vrut sa mai investeasca in extinderea flotei se intreaba daca mai are rost sa faca asta, din moment ce nu pot controla situatia.

Articole similare

Ad