Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A doua victorie pentru Dmitry Sotnikov (Kamaz) la Dakar 2022

Etapa a treia a raliului Dakar 2022, cu plecare din Al-Qaisumah și întoarcere la Al-Qaisumah, a avut 381 km de legătură și 255 km de cursă specială, și i-a adus pilotului Kamaz Dmitry Sotnikov a doua victorie din acest an, la 1’10” de Andrey Karginov (Kamaz) și la 3’08” de Janus Van Kasteren (IVECO). Aceste rezultate nu schimbă clasamentul general, unde Sotnikov este urmat, ca și după etapa a doua, de Eduard Nikolaev (Kamaz), la 11’45”, și de Andrey Karginov (Kamaz), la 19’44”. Începând de la locul al optulea, decalajul față de primul clasat este deja mai mare de o oră.

Partea specială a etapei a treia a fost cea mai scurtă din prima jumătate a Dakar 2022, dar nu a fost deloc ușoară, deoarece nisipul era greu după ploaie, iar printre dune era foarte ușor să te rătăcești. De aceea a doua ei parte a fost rapidă și ușoară pentru piloți, dar mult mai dificilă pentru navigatori, și a inclus și 30 km cu nivelul al doilea de dificultate, prin dune uriașe de care nu se putea trece rapid.

Pentru piloții ruși a fost o etapă fără probleme, cu excepția lui Eduard Nikolaev, al cărui parbriz a avut de suferit (dar nu s-a spart), din cauza unui copac nemarcat de organizatori și întâlnit pe drum când camionul avea o viteză prea mare pentru a-l evita, și căruia i-a explodat o roată exact înainte de final. De aceea el nu a urcat pe podium și în etapa aceasta.

Articole similare

Ad