Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A treia victorie de etapa la Dakar 2020 pentru Anton Shibalov (Kamaz)

Pe 15 ianuarie a avut loc prima parte a maratonului de la Dakar 2020 (care, spre deosebire de alte editii, a fost programat aproape de finalul intrecerii), de la Haradh la Shubaytah, de 608 km, din care 534 km de sectiune speciala, spre sud-est. Pilotii au petrecut intreaga zi in desertul Rub al Khali, inceputul cursei fiind in intinderi mari de nisip, iar pe ultimii 30 km ar fi trebuit sa treaca printre dune cu inaltimi de pana la 250 m. Iar dupa cursa, in bivuac, echipajele se puteau baza doar pe ele insele pentru reparatii, interventia mecanicilor fiind interzisa in etapa a zecea. Ceea ce insemna ca era nevoie si de noroc ca tocmai acum masinile sa nu sufere daune majore, pentru ca in rest ele puteau fi remediate in timpul noptii de tehnicieni.

Liderul clasamentului general, Andrey Karginov (Kamaz) a inceput cursa in spatele masinilor, la distanta de 30 de secunde de Siarhei Viazovich (MAZ) si urmat indeaproape de Dmitry Sotnikov (Kamaz) si Anton Shibalov (Kamaz), ceea ce din punct de vere al tacticii echipei ruse era foarte bine pentru ca se puteau sprijini unul pe altul la nevoie. Viazovich s-a blocat in dune, unde a pierdut mai mult de 20 de minute, dar echipajele Kamaz au trecut toate cu bine de acea zona. Spre finalul etapei un vant puternic a adus o furtuna de nisip care a acoperit bivuacul unde urmau sa petreaca noaptea si teritoriile din jur, ceea ce ar fi afectat puternic vizibilitatea pe ultimii kilometri, punand chiar in pericol concurentii si spectatorii, astfel ca la km 345 din 534 organizatorii au decis sa opreasca ziua de concurs.
Invingator a fost Anton Shibalov, urmat la 1'08" de Dmitry Sotnikov, la 1'30" de Eduard Nikolaev (Kamaz), care insa nu concureaza in clasamentul principal, si la 1'41" de Gert Huzink (Riwald Dakar Team). Liderul clasamentului general, Andrey Karginov, a fost al cincilea, la 2'27" de Shibalov, astfel ca el ramane pe primul loc, la 36'08" de acesta si la o ora si 40 de minute de Siarhei Viazovich, care in etapa a zecea a fost al 19-lea, la peste 33 de minute de invingator.

Articole similare

Ad