Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Activitatea cailor ferate germane a scazut cu pana la 20%

Caile ferate de marfa din Germania continua sa se lupte cu o scadere a cererii. Companiile din acest domeniu au raportat o scadere medie a productiei de 15 pana la 20%, potrivit Oficiului Federal pentru Transportul de Marfuri (BAG).
Caile ferate intervievate au afirmat ca posibilitatea de a intra in insolventa este destul de mica, in ciuda situatiei economice tensionate. O provocare majora o constituie concurenta ridicata din partea transportului rutier de marfa.
Conform informatiilor BAG, serviciile de transport combinat continua in mare parte fara restrictii. Declinurile cererii s-a produs in special din tarile vestice si sud-europene, iar toate terminalele KV operate de DUSS sunt in prezent deschise din nou, inclusiv cele care au o puternica legatura cu industria auto. Totusi, volumele au ramas semnificativ sub nivelul de dinainte de criza.
Reteaua de cai ferate europene (NEE) confirma, de asemenea, ca exista unele diferente semnificative intre evolutia companiilor, in functie de sectorul in care activeaza. Cele mai multe au inregistrat o scadere a performantei de 10 pana la 20%. Pentru o treime dintre cei chestionati ce au clienti din domenii precum constructiile, totul a ramas la fel. In sectorul auto au fost inregistrate scaderi de pana la 60%.

Articole similare

Ad