Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marcotran se bazează pe transportul combinat pentru a reduce emisiile în timpul transportului. În acest scop, compania spaniolă achiziționează 25 Kögel Cargo Rail. Mai presus de toate, funcționalitatea și calitatea produselor remorcilor Kögel i-au convins pe cei responsabili.

Furnizorul spaniol de servicii de transport și logistică Marcotran este angajat în favoarea sustenabilității. De exemplu, compania se asigură că propria flotă de peste 2.300 de vehicule, dintre care 1.500 sunt unități remorcate, respectă cele mai recente standarde de mediu. Acum, compania a achiziționat 25 de Kögel Cargo Rail FlexiUse cu echipament TIR. Alte 70 de remorci cu prelate Kögel cu sigiliu vamal și 40 cu pregătire pentru transportul aerian fac deja parte din flota Marcotran.

Remorcile cu încărcare pe șine respectă gabaritul P400 și au caroseria FlexiUse reglabilă în înălțime. Datorită unui șasiu special, aceasta permite tractoarelor cu o înălțime a cincea roată de 990 până la 1.180 mm să ridice remorca fără a depăși înălțimile totale maxime admise la nivel național în traficul transfrontalier. Acoperișul ridicător al caroseriei FlexiUse facilitează, în plus, încărcarea din lateral.

„Cu remorcile de la Kögel, vom transporta pe calea ferată mărfuri pentru industria auto, textile și electrocasnice. Acest lucru ne permite să profităm de avantajele de mediu ale acestui mod de transport în timpul transportului și să reducem emisiile”, explică Santiago Villa, manager de control al flotei. Utilizarea transportului combinat este, de asemenea, o modalitate prin care compania spaniolă poate aborda problema lipsei de șoferi cu care se confruntă multe companii de transport.

Calitate și funcționalitate convingătoare a produselor pe calea ferată

Marcotran a optat pentru Kögel în primul rând datorită calității ridicate a finisajelor și a adecvării ridicate pentru transportul combinat. De asemenea, compania este convinsă de întinzătoarele de prelată ale versiunilor TIR. Conform experienței companiei, acestea nu pot fi efectiv deschise de persoane neautorizate fără a deteriora sigiliul vamal. În plus, pentru responsabilii de la Marcotran joacă un rol decisiv faptul că Kögel se comportă în totalitate în conformitate cu promisiunea companiei „Economy meets Ecology – Because we care” (Economia întâlnește ecologia – Pentru că ne pasă) și se concentrează pe nevoile clienților. „Colaborarea cu Kögel decurge întotdeauna fără probleme. Echipa din jurul lui Javier del Mazo, directorul general al Kögel Spania și Portugalia, răspunde întotdeauna nevoilor noastre”, se laudă Santiago Villa.

Cu Cargo Rail FlexiUse, Kögel sprijină, de asemenea, Marcotrans în realizarea eficienței economice și a sustenabilității în transportul de marfă – în conformitate cu cea de-a doua parte a motto-ului companiei „Economia întâlnește ecologia”.

Uniunea Rutieră din Franța (URF) a publicat recent tradiționalul raport anual „Fapte și Cifre“, incluzând statistici referitoare la mobilitatea din Franța și din Europa.

Din acesta rezultă că în 2020 utilitarele ușoare au parcurs pe rețeaua din Franța metropolitană circa 73 de miliarde de kilometri, iar camioanele grele circa 34,8 de miliarde de kilometri, din care 24,5 miliarde de kilometri camioanele înmatriculate în Franța.

Raportul mai arată că în 2020 a scăzut procentul kilometrilor fără încărcătură, fiind de 17,5% pentru camioanele străine și mult mai mic pentru cele din Franța, și că transportul combinat, în creștere relativă de la un an la altul, a ajuns să dețină 36% din totalul volumelor de mărfuri transportate în Franța.

Transportul rutier francez, inclusiv cel în cont propriu, se face în majoritatea lui pe distanțe relativ scurte: cursele de până la 150 km reprezintă 29% din numărul total al curselor (din care 23% în cont propriu și 49% pentru terți), iar cele mai mari de 500 km reprezintă 24% din total (29% în cont propriu și 10% pentru terți).

88% din transportul de mărfuri din Franța se face pe cale rutieră, 10% pe tren și 2% fluvial, în timp ce în UE28 transportul rutier reprezintă 78% din total. În statele intrate mai recent în UE ponderea transportului rutier este în creștere de 20 de ani și a dat înapoi doar în 2018, mai ales din cauza scăderii volumelor flotei poloneze, dar în 2019 și-a revenit din nou.

În 2020, Uniunea Internațională pentru Transport Combinat (UIRR) reunea 44 de companii a căror activitate acoperea întregul teritoriu al Europei și reprezenta o mare parte din transportul combinat european. Acesta se face mai ales folosind cutii mobile, iar volumele au crescut în 2020 cu aproape 7% față de anul anterior.