Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Advent cumpara 75% din Hermes UK si 25% din Hermes Germania

Investitorul Advent International va prelua o participatie de 75% din furnizorul de servicii logistice Hermes, filiala din Marea Britanie, si 25% din Hermes Germania, precum si o serie de activitati mai mici, refuzand sa precizeze cifre legate de venituri sau profit.

Desi nu s-au dezvaluit detalii despre pretul tranzactiei, surse citate de Reuters arata ca acordul valorizeaza Hermes Marea Britanie si Germania la aproximativ un miliard de euro (900 milioane de lire sterline), inclusiv datorii.

Compania-mama, Otto, a spus ca Advent cumpara in exercitiul financiar curent, cand „ambele filiale inregistreaza o crestere a volumului in contextul pandemiei de coronavirus”.

In Marea Britanie si in Germania, Hermes a transportat peste 760 de milioane de expedieri in perioada fiscala 2019/2020. In contextul cresterii continue a segmentului de livrare de colete si a comenzilor online, Hermes investeste in personal nou, extinzandu-si si mai mult capacitatea de resurse umane.

Parteneriatul nu afecteaza activitatile Hermes din Rusia, Franta si Austria, compania-mama Hermes Europe si companiile care nu sunt active in livrarea coletelor, respectiv Hermes Fulfillment, Hermes Einrichtungs Service, Girard Agediss, Hansecontrol si Otto International.

Articole similare

Ad