Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ales Loprais abandonează la Dakar și Janus van Kasteren este noul lider

Etapa a zecea a raliului Dakar s-a desfășurat între Haradh și Shaybah, pe un traseu cu lungime totală de 624 km, din care 114 km de cursă specială și 510 km de legătură, dominat din nou de dunele din Empty Quarter (cea mai mare „mare de nisip“ din lume), unde piloții petrec anul acesta patru zile.

În competiția camioanelor, învingător în etapa a zecea a fost, pentru prima dată de când concurează la camioane, Pascal de Baar (Riwald Dakar Team), fost motociclist, la 22 de secunde de Mitchel Van Den Brink (Eurol Team De Rooy Iveco) și la 1’12” de Janus Van Kasteren (Boss Machinery Team De Rooy Iveco).

Liderul clasamentului general, Ales Loprais, s-a retras din competiție în urma unui accident care a dus la moartea unui spectator italian, astfel că acum pe primul loc este Janus van Kasteren, urmat la 22’41” de Martin Vandenbrink (Eurol Team De Rooy Iveco) și la 51’07” de Martin Macik (MM Technology). Începând de la locul al patrulea distanța față de lider este de peste două ore, deci în absența unui incident spectaculos – care nu este exclus la Dakar, după cum s-a văzut în etapa a zecea chiar în cazul liderului – podiumul pare deja conturat pe măsură ce ne apropiem de finalul Dakar 2023.

Articole similare

Ad