Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi, un noul model de cooperare in afaceri

Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. si Mitsubishi Motors Corporation au anuntat astazi mai multe initiative ca parte a unui nou model de cooperare in afaceri pentru a spori competitivitatea si rentabilitatea celor trei companii partenere.
Companiile membre intentioneaza sa valorifice anumite beneficii existente ale Aliantei in domenii precum achizitiile comune, prin utilizarea pozitiilor de leadership si a punctelor forte la nivel geografic, pentru a sprijini dezvoltarea comerciala a partenerilor. „Alianta reprezinta un parteneriat strategic si operational unic in domeniul auto si ne ofera un avantaj puternic in peisajul auto mondial, aflat intr-o continua schimbare”, a declarat Jean-Dominique Senard, presedintele Consiliului de Administratie al Aliantei si al Groupe Renault. „Cele trei companii care fac parte din Alianta vor acoperi toate segmentele de vehicule si tehnologiile aferente, in toata lumea, in beneficiul fiecarui client, crescand in acelasi timp competitivitatea, rentabilitatea durabila si responsabilitatea sociala si de mediu.”
Conducerile celor trei companii au aprobat principiile schemei leader-follower pentru vehicule, in cadrul carora vor coopera. In cadrul acestei parti a schemei, Nissan va fi membru de referinta pentru China, America de Nord si Japonia; Renault in Europa, Rusia, America de Sud si Africa de Nord; si Mitsubishi Motors in ASEAN si Oceania.
Noutatile din portofoliul companiilor vor urmari schema leader-follower, iar vehiculele leader si follower vor fi produse utilizand cea mai competitiva configuratie. De exemplu: 
• Reinnoirea segmentului C-SUV dupa anul 2025 va fi condusa de Nissan, in timp ce viitoarea reinnoire a segmentului B-SUV in Europa va fi condusa de Renault.
• In America Latina, platformele de produse B vor fi rationalizate, evoluand de la patru variante la o singura varianta pentru produsele Renault si Nissan. Aceasta platforma va fi produsa in doua uzine care produc atat Renault, cat si Nissan. 
• In Asia de Sud-Est si Japonia, membrii Aliantei vor urmari oportunitati in cadrul aceleiasi scheme, precum colaborarea kei auto intre Nissan si Mitsubishi Motors. 
Insumand toate cele de mai sus, aproape 50% din modelele Aliantei vor fi dezvoltate si produse in conformitate cu schema leader-follower pana in 2025.
Schema leader-follower va fi extinsa de la platforme si sisteme de propulsie la toate tehnologiile-cheie, pozitiile de leader fiind distribuite astfel: 
 
• Conducere autonoma: Nissan
• Tehnologii conectare auto: Renault va conduce platforma bazata pe Android, iar Nissan in China
• E-body, sistemul de baza al arhitecturii electrico-electronice: Renault
• e-PowerTrain (ePT): CMF-A/B ePT – Renault; CMF-EV ePT – Nissan
• PHEV pentru segmentul C/D: Mitsubishi
 
Noul model de business va permite companiilor membre sa isi extinda la maxim expertiza si competitivitatea pentru a consolida Alianta in ansamblu, intr-un mediu auto global aflat in schimbare radicala. 

Articole similare

Ad