Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon intră pe piața transportului feroviar de marfă

Amazon dorește să își consolideze prezența în spațiul de transport feroviar de marfă din SUA, deschizând capacitatea flotei sale de containere intermodale de 53 de picioare altor expeditori.

Divizia Amazon Freight a gigantului din domeniul comerțului electronic aduce pe piață o ofertă de logistică pe calea ferată, ceea ce o pune în concurență directă cu principalii jucători americani din acest sector, printre care J.B. Hunt și Hub Group, precum și cu companiile de marketing intermodal.

Furnizor de logistică pentru terți

Mișcarea este în conformitate cu strategia actuală a Amazon de a deveni un furnizor de servicii logistice pentru terți cu drepturi depline pentru a controla mai multe aspecte ale lanțului de aprovizionare, după ce a fost dezamăgit de contractanții externi, în special în perioadele de vârf ale cererii consumatorilor.

Acest lucru a presupus crearea propriei companii aeriene, operarea propriilor platforme aeroportuare, obținerea unei licențe de transportator public care insa nu operează nave pentru transportul maritim și o flotă de mii de semiremorci de camioane.

În 2019, Amazon a achiziționat un lot de 250 de containere, iar de atunci flota a crescut până la un total de peste 5.000 de cutii, potrivit unui raport al presei americane, activitatea fiind concentrată pe coasta de vest a țării.

Amazon Freight Intermodal oferă servicii de transport feroviar de marfă pentru clienții externi, fiind competitivi la nivel de costuri, viteză, capacitate și performanță cu alți furnizori cu tradiție din piață. Amazon subliniază că noii clienți nu trebuie să aibă o relație cu un transportator terț sau cu o cale ferată pentru a putea utiliza infrastructura și capacitatea pe care o are. “Este o soluție completă de la un capăt la altul pentru fiecare client. Ajutăm la coordonarea depunerii containerului care urmează să fie încărcat. Coordonăm preluarea acelui container și transportul pe calea ferată și asigurăm monitorizarea, folosind tehnologiile pe care le avem pe fiecare container și pe durata schimbarilor vehiculelor de transport.”

Logistică durabilă

Matthew Thomas, senior manager la Amazon Freight Intermodal, a remarcat: “Cu Amazon, veți avea acces la toată tehnologia, la toată capacitatea și la tot ceea ce face ca Amazon să fie Amazon. Atunci când vă angajați cu Amazon Freight, vom merge cu dumneavoastră de la început pentru a înțelege exact de ce aveți nevoie și vă vom ajuta să construiți acea soluție de transport pentru dumneavoastră.”

Impulsul Amazon în domeniul feroviar bifează, de asemenea, soluțiile logistice durabile. Angajamentul privind clima este angajamentul Amazon de a ajunge la zero emisii nete de carbon până în anul 2040. Intermodalul ajută să ajungă acolo. „Faceți o alegere pentru a transporta ceva și nu doar într-un mod mai rentabil. De asemenea, muți un produs într-un mod mult mai sustenabil. Avem posibilitatea de a găsi expeditori și de a le vinde spațiul pe care îl avem în containerele noastre. Acum ai acces la rețeaua Amazon”, precizează compania Amazon.

În Europa, unde, în 2021, Amazon a sprijinit Anul european al căii ferate al UE, compania explorează o varietate de inovații în domeniul transportului pentru a face livrările sale mai durabile: vehicule cu combustibil alternativ, îmbunătățirea tehnologiei de rutare, creșterea eficienței în planificarea rețelei, precum și extinderea unei varietăți de moduri alternative de transport pentru a reduce emisiile generate de transportul rutier de marfă.

În luna octombrie a anului trecut Amazon conducea o rețea logistică paneuropeană și avea clădiri în toată Europa. Așadar, calea ferată este o alegere optimă pentru Amazon atunci când transportă bunuri pe distanțe mai mari.

În general, Amazon caută conexiuni feroviare cât mai aproape posibil de clădirile companiei, precum și combinarea căii ferate cu alte mijloace de transport mai durabile, cum ar fi vehiculele cu combustibil alternativ sau rutele maritime scurte. Amazon colaborează cu parteneri transportatori pentru a-și extinde rețeaua feroviară europeană și operează zeci de rute care leagă destinații din întreaga Europă. În 2020, a transportat de trei ori mai multe încărcături între hub-urile sale folosind calea ferată decât până acum. Compania folosește preponderent calea ferată în Europa pentru transferurile de inventar între centrele de fulfillment.

Articole similare

Ad