Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arkana obține 5 stele Euro NCAP

Cu conceptul său unic, hibrid, noul Renault Arkana provoacă normele tradiționale, dar nu face compromisuri în materie de siguranță: obține calificativul maxim de 5 stele din partea organizației independente de testare a siguranței Euro NCAP.

Garantând cel mai înalt nivel de protecție pentru ocupanții săi și participanții la trafic, SUV-ul sportiv, hibrid și spațios este, prin urmare, unul dintre cele mai sigure vehicule de pe piață, reflectând astfel angajamentul și know-how-ul Renault în domeniul siguranței auto.

Bazat pe platforma modulară CMF-B, la fel ca Renault Captur, noul Arkana beneficiază de o structură a caroseriei optimizată, de structuri de scaune reproiectate și de elemente de fixare a centurii de siguranță, pretensionate pirotehnic și limitatoare de sarcină, pentru un sprijin optim al tuturor pasagerilor. De asemenea, trebuie amintit că Renault este ambasador al tehnologiei Fix4sure, concepută pentru a evita alunecarea pasagerului pe sub centură.

Cu liniile sale elegante și stilul unic extrem de profilat, noul Renault Arkana este, de asemenea, un adevărat SUV de familie, foarte spațios și confortabil, al cărui habitaclu generos permite instalarea ușoară a scaunelor pentru copii pe scaunele din spate.

Noul Renault Arkana este echipat cu cea mai recentă tehnologie de asistență la conducere. Printre aceste sisteme ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), care asigură o conducere mai sigură și mai plăcută, se numără: asistență la conducerea pe  autostradă și în trafic, recunoașterea semnelor de circulație, avertizare la punct mort, avertizare la depășirea benzii și asistență de păstrare a benzii. De exemplu, atunci când sunt detectați bicicliști și pietoni, frânarea activă de urgență avertizează șoferul cu privire la o situație periculoasă și poate iniția frânarea în cazul în care șoferul nu reacționează. Un alt factor de siguranță este creșterea vizibilității, realizată în special de o cameră 360°, faruri frontale 100% LED standard cu comutare automată fază scurtă – fază lungă și oglindă retrovizoare electrocromatică.

Indiferent de condițiile meteorologice, ziua sau noaptea, la depășirea sau schimbarea benzii de circulație, în oraș sau gata de parcare, aceste tehnologii de asistență la conducere acționează în favoarea unei siguranțe mai bune pentru toată lumea, contribuind la ,creșterea siguranței și scăderea pericolului indiferent dacă vă aflați în vehicul, ca șofer sau pasager, sau în exterior, ca utilizator expus al drumului. 

Prin urmare, noul Arkana asigură siguranță activă și pasivă la cel mai înalt nivel, în conformitate cu criteriile Euro NCAP. Rezultatul de 5 stele reflectă întreaga expertiză Renault în domeniu și angajamentul său de a oferi vehicule inovatoare, mai fiabile și mai sigure, accesibile cât mai multor oameni.

Articole similare

Ad