Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arvato Supply Chain Solutions își extinde activitatea în domeniul sănătății cu o nouă locație în Memphis

Arvato Supply Chain Solutions își extinde rețeaua din Statele Unite și va opera o nouă locație în Memphis, Tennessee, pentru activitatea de asistență medicală. În acest scop, centrul de distribuție, care a fost extins la aproximativ 320.000 m2, a fost acum inaugurat oficial prin tăierea panglicii de deschidere. Noul client al locației este una dintre cele mai importante companii de tehnologie medicală din lume, pentru care Arvato se va ocupa de toată logistica și distribuția din SUA.

„Proiectul susține strategia noastră de creștere pe piața de sănătate și ne permite să intrăm pe piața americană cu una dintre cele mai importante companii din domeniul tehnologiei medicale”, a declarat Dr. Thorsten Winkelmann, președintele Arvato Supply Chain Solutions. Piața dispozitivelor medicale din SUA este considerată atractivă, cu bune oportunități de creștere, deoarece reprezintă peste 40% din piața mondială a dispozitivelor medicale. Pentru extinderea activității din domeniul sănătății și pentru strategia de depozitare centrală a clientului, noua locație este ideală pentru a asigura livrarea rapidă către clienți.

De exemplu, hub-ul FedEx World și Aeroportul Internațional Memphis, al doilea cel mai aglomerat aeroport de marfă din lume după Hong Kong, se află în imediata apropiere a noului centru de distribuție. „Cu proiectul de centralizare pe care l-am implementat deja pentru acest client din Europa, compania are acum acces la o soluție globală cu mai multe depozite – la fel ca cea pe care o oferim companiilor farmaceutice din Europa”, explică Winkelmann.

În Memphis, Arvato consolidează logistica pentru produsele medicale de la cele trei unități de afaceri ale clientului, care anterior erau gestionate în două locații separate, sub un singur acoperiș. Extinderea spațiului de depozitare de la 215.000 la un total de aproximativ 320.000 m2 a fost urmată de implementarea sistemului intralogistic. În centrul sistemului de automatizare a depozitului, a fost instalat în acest scop un sistem modern AutoStore cu o capacitate de 50.000 de containere și 52 de roboți – un sistem pe care Arvato îl folosește deja în alte locații pentru a crește eficiența proceselor din depozit.

„Cu toate acestea, în regiunea logistică Memphis, AutoStore al nostru este prima soluție de automatizare de acest tip și generează un interes corespunzător pe piață”, spune Stephan Hackert, vicepreședinte și lider în industria de sănătate Arvato US. De exemplu, produsele clientului din domeniul tehnologiei medicale se potrivesc foarte bine cu depozitarea în containere a sistemului AutoStore, care îndeplinește toate cerințele pentru o soluție flexibilă de depozitare și picking automatizat.

De asemenea, este extensibil, are stații productive și ușor de operat de la marfă la persoană și este extrem de eficient din punct de vedere energetic. „Odată cu implementarea acestui proiect, precum și cu deschiderea oficială, am reușit să creăm câteva sute de noi locuri de muncă”, explică Stephan Hackert.

Pentru Arvato, punerea în funcțiune a centrului de distribuție de ultimă generație a fost, de asemenea, un proiect far, cu carismă pentru alte companii. Memphis, de exemplu, este considerat un hotspot în care s-au stabilit numeroase companii de tehnologie medicală. De asemenea, acolo și în împrejurimi sunt reprezentate o serie de unități de cercetare și dezvoltare, unități de producție și birouri de vânzări ale clienților Arvato – atât din industria medicală, cât și din sectorul produselor de consum și al tehnologiei.

Acestea sunt condiții bune pentru a impulsiona și asigura în continuare creșterea organică a Arvato Supply Chain Solutions în SUA. Pe această cale, Arvato nu se limitează la preluarea depozitării și transportului. Dr. Thorsten Winkelmann afirmă că în SUA doresc, de asemenea, să ofere soluții end-to-end pentru lanțul de aprovizionare, de exemplu, gestionarea împrumuturilor ortopedice, și lucrarea pentru alte segmente din domeniul sănătății, de exemplu, suplimente de sănătate, precum și deservirea de noi canale, în principal livrarea directă către pacienți.

Articole similare

Ad