Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile transportatorilor din Italia cer clauză energetică și plata timpilor de așteptare

Pe 26 martie 2022 asociațiile transportatorilor rutieri de mărfuri se vor întâlni cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a defini noi măsuri de combatere a crizei din acest sector, accentuată de creșterea prețurilor la carburanți. Propunerile Unatras se referă în principal la relațiile dintre transportatori și clienții lor care “necesită o intervenție, cu reguli certe și clare, de echilibrare substanțială a relației contractuale, care a fost întotdeauna dezechilibrată în favoarea clienților”.

Fiap pune pe masă câteva nevoi pe care le consideră imediate: consolidarea co-responsabilității clienților, cu identificarea unor sancțiuni coerente; includerea obligatorie a “clauzei energetice” în contractele de transport (suprataxă pentru motorină, gaz și alți combustibili); recompensarea transportatorilor în caz de nerespectare a timpilor de încărcare/descărcare; gestionarea paleților, cu referire la normele în vigoare în materie, trebuie să facă obiectul unei definiții și/sau negocieri specifice și clare; identificarea și/sau instituirea unei autorități, organism terț, capabil să intervină în relația dintre transportator și client pentru a asigura respectarea normelor.

“Situația este extrem de critică și se simte nevoia unei intervenții asupra regulilor care să echilibreze relația dintre companiile de transport rutier de mărfuri și clienți”, explică Gian Paolo Faggioli, președintele asociației. “Consiliul Național al Federației consideră că o acțiune rapidă asupra aspectelor identificate poate îmbunătăți scenariul în care activează companiile, care au ajuns la un punct extrem de pierdere economică sistematică și la blocarea activităților. Conștientizând dificultățile crescânde și nesustenabilitatea situației generale, intervenția rapidă a Guvernului este esențială, tocmai pentru a restabili flexibilitatea și claritatea relațiilor. Dar, așa cum am spus deja, acesta este doar începutul și vom încuraja discuțiile și vom căuta un consens și în alte asociații. Nu vom omite să subliniem necesitatea unor noi căi economice și a unor măsuri de sprijinire a companiilor.

Articole similare

Ad